Spark si Auchan iti antreneaza puterea responsabilitatii la cumparaturi!

De fiecare data cand mergem la cumparaturi vedem o multime de produse pe rafturile magazinelor. Uneori ne vine sa umplem cosurile de cumparaturi, alteori ne este greu sa alegem produsele, avand atat de multe optiuni la dispozitie.

Daca ne gandim, insa, la cat de multe resurse se folosesc pentru a creste, cultiva, fabrica, ambala, transporta si depozita toate produsele pe care le vedem in magazine, atunci s-ar putea sa ne activam puterea responsabilitatii si sa facem alegeri intelepte.

Auchan si Spark, supereroul ecologist de la Itsy Bitsy, si-au antrenat puterile si au facut impreuna un Ghid de ingrijire a mediului inconjurator in cativa pasi, de care sa tii cont:

  • Inainte de a merge la cumparaturi, planuieste-ti meniul si fa o lista cu alimentele de care ai nevoie, pentru a evita risipa alimentara:

  • Alege cu grija produsele din plastic pe care le folosesti, colecteaza-le selectiv, in vederea reciclarii, iar atunci cand faci cumparaturi, alege produse cu cat mai putine ambalaje din plastic:

  • Evita sa faci cumparaturi atunci cand iti este foarte foame si depoziteaza corect alimentele. In felul acesta nu risti sa irosesti mancarea si te poti bucura de ea inainte sa se strice:

  • Un iubitor de natura isi da seama cat de importanti sunt copacii pentru viata intregii planete. Petrece cat mai mult timp in natura, imbratiseaza copaci si planteaza ori de cate ori ai ocazia!

Pune in practica recomandarile de mai sus si vei fi, cu siguranta, un supererou al responsabilitatii la cumparaturi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s