Spark iti recomanda documentare despre natura

Natura este uimitoare in fiecare anotimp, chiar daca iarna pare ca toate vietuitoare s-au ascuns in culcusuri si se odihnesc, in asteptarea primaverii.

Si noi ne odihnim mai mult iarna, dar, spre deosebire de ursi, bursuci, marmote sau lilieci, care stau in hibernare cateva luni bune, noi putem continua sa ne bucuram de timpul petrecut in natura chiar si pe timp de iarna, cu sau fara zapada.

Dupa ce te intorci in casa de la joaca de afara te poti uita la niste super documentare despre natura. Unele dintre cele mai frumoase si mai fascinante documentare sunt cele narate de Sir David Attenborough, un cercetator naturalist britanic foarte cunoscut. Are, probabil, cea mai cunoscuta voce de povestitor de filme despre natura.

Planeta Pamant, Planeta Inghetata, Regele Pinguin, Africa, Planeta Albastra sunt doar cateva dintre documentarele povestite cu vocea lui David Attenborough, care, desi are peste 90 de ani, continua sa faca filme despre natura.

Cel mai recent documentar al sau se numeste „O viata pe planeta noastra” (A Life on Our Planet) si prezinta evolutia schimbarilor naturale petrecute chiar de-a lungul vietii naratorului. Si nu e deloc imbucurator faptul ca au disparut foarte multe animale si paduri in mai putin de 100 de ani, in timp ce schimbarile climatice au devenit tot mai serioase.

Cu toate acestea, o sa afli, din film, ca exista si solutii prin care putem face viata mai buna nu doar pentru noi, ci pentru intreaga planeta, pentru animale si plante, paduri si ape.

Sir David Attenborough e optimist. Pentru ca stie, probabil, ca fiecare din noi are superputerea bunatatii fata de natura. E nevoie doar sa ne-o activam si sa ne-o antrenam in fiecare zi, cu gesturi mai mici sau mai mari de responsabilitate fata de natura, care ne este casa tuturor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s