Elevii se intorc la scoala din 8 februarie

Elevii se vor reintoarece la scoala din 8 februarie, odata cu inceperea semestrului II, a anuntat Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa sustinute joi, 14 ianuarie.

El a mentionat ca redeschiderea scolilor se va face tinand cont de evolutia pandemiei din fiecare localitate. In acest fel, in semestrul II, in localitatile care se incadreaza in asa-numitul scenariu verde, cu relativ putine cazuri, toate scolile se redeschid fizic, iar copiii vor merge la scoala.

In localitatile care se incadreaza in scenariul galben, cu ceva mai multe cazuri de infectare, vor incepe activitatea fata in fata copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale – VIII, XII, iar ceilalti elevi vor ramane la sistemul online.

In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu (peste 3 cazuri de infectare  cu coronavirus la mia de locuitori), vor continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si de ciclu primar, in timp ce elevii din celelalte clase vor face scoala online, a precizat Presedintele Klaus Iohannis.

In situatia in care rata de infectare depaseste 6, localitatea se carantineaza si toata lumea sta acasa, scolile se inchid si se revine la scoala online.

Decizia finala privind redeschiderea scolilor se va lua, insa, pe 2 februarie, dupa reevaluarea situatiei pandemice. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s