Solutii pentru infertilitatea cauzata de obezitatea abdominala

Solutii pentru infertilitatea cauzata de obezitatea abdominala

Am mai mentionat si in alte editii ca obezitatea poate duce la infertilitate. Pare putin probabil ca faptul ca ai peste o anumita greutate sa stea in calea unei sarcini, insa obezitatea abdominala ascunde, de fapt, alte probleme. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum o astfel de afectiune cauzeaza infertilitatea.

Foarte multe persoane care au probleme in a avea un copil nu realizeaza ca poate fi cauza de obezitate abdominala”, explica dr. Gabi Man, medic nutritionist.

De fapt, obezitatea abdominala are in spate insulinorezistenta, responsabila pentru diabetul de tip II. Iar aceasta problema afecteaza atat femeile cat si barbatii. Ca urmare, obezitatea genereaza un exces de estrogen in zona abdominala si asa apar si problemele de fertilitate.

In cazul femeilor, manifestarile tin de lipsa ovulatiei si de tulburari de ciclu. La barbati, problema se manifesta prin celulita, tulburari de libidou sau de potenta, incetinirea vitezei spermatozoizilor.

Pentru a-ti da seama daca infertilitatea tine de obezitatea abdominala, este nevoie sa masori talia. Daca portiunea cea mai ingusta are peste jumatate din inaltimea ta, s-ar putea sa suferi de insulinorezistenta.

Mai multe despre infertilitatea cauzata de obezitatea abdominala poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s