Solutii naturale antivirale pentru copii

Solutii naturale antivirale pentru copii

Oficial, am intrat in sezonul racelilor si virozelor. Nu numai ca schimbarea temperaturilor contribuie la o imunitate scazuta, dar si intrarea in colectivitate a copiilor aduce un schimb de microbi, bacterii si virusi. La Traieste Sanatos cu Simona, am vrut sa aflam ce antivirale pentru copii gasim in natura, in plante sau in alimente. Iata ce am descoperit.

Sunt principii naturale in plante, uleiuri, alimente, care fie au efect direct antiviral, adica blocheaza virusul respectiv sa se dezvolte”, explica dr. Anca Mihalcea, medic homeopat. Exista alte extracte si plante care au un efect antiviral indirect, adica mobilizeaza organismul sa lupte impotriva agentilor din afara.

Ea ne da si o serie de exemple de antivirale pentru copii, pe care le gasim cam in orice bucatarie sau care pot fi integrate armonios in alimentatie:

  • usturoi, hrean sau ghimbir – in cantitati micute pentru copii;
  • ulei esential de chimen negru – cateva picaturi pe o bucatica de paine sau intr-o salata sunt benefice pentru imunitatea copilului;
  • uleiuri esentiale diluate sau 1-2 picaturi pentru copiii de pana in 5-6 ani – uleiurile de cimbru sau de oregano au efect profilactic, antimicrobian si antiviral direct;
  • uleiurile de arbore de ceai, de cuisoare sau de scortisoara sunt foarte bune pentru tuse.

Asculta emisiunea de mai jos si afla ce alimente sunt de evitat, plus multe alte solutii pentru probleme cauzate de o imunitate scazuta.


Un comentariu la „Solutii naturale antivirale pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s