Solutia ideala pentru anxietatea de separare a copilului

Stim ca iti vine greu sa te desparti de puiul tau, dar nu il poti lua cu tine oriunde. Problema este ca lui ii vine si mai greu sa se desprinda de tine. Iata ce sa faci daca piciul tau se confrunta cu anxietatea de separare.

Dupa ce a fost obisnuit sa tot fie tinut in brate, mangaiat si pupat, este normal ca micutul tau sa se simta parasit in momentul in care mami nu se afla langa el. Anxietatea de separare apare, de obicei, pe la varsta de 7 luni si poate tine pana la 18 luni sau mai mult, in functie de cum raspundem la emotiile sale.

„Recunosc, la inceput, mi s-a topit inima de drag si bucurie, vazand cat de mult imi doreste cea mica prezenta. Dar bucuria mi s-a transformat curand in frustrare, vazand-o cum plange de fiecare data cand plec”, povesteste mamica Georgiana, la Parinti de Pici. Iata ce solutii a incercat ea.

Cea mai buna solutie pentru anxietatea de separare

In momentul in care copilul plange de fiecare data cand tu vrei sa pleci de langa el, ai doua optiuni: fie te furisezi si scapi de a-l vedea suparat, fie iti iei inima in dinti si iti iei la revedere de la copil, linistindu-l ca te vei intoarce curand.

A doua solutie este cea mai potrivita, intrucat este cinstita fata de copilul tau. Sa nu crezi, insa, ca va fi usor. Piciul tau tot va plange, tot va fi suparat, dar, in timp, pe masura ce se obisnuieste cu faptul ca despartirea este doar de scurta durata, va trece si anxietatea de separare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s