Si tu poti fi Supernanny

Oare cine nu a vazut-o pe Supernanny macar o data la televizor? Te-ai intrebat probabil si tu cum face de-i reusesc lucrurile atat de bine?

In cartea “Si tu poti fi Supe Nanny”, aparuta la Editura Trei, Irina Petrea ne dezvaluie cateva secrete extraordinare pentru parinti. 

Poti capata si tu o “bagheta magica” de Supernanny daca vei incepe sa aplici in viata ta de parinte, mama sau tata, cateva sfaturi. In primul rand e nevoie sa intelegi ca raportarea la copilul tau se poate face fara a fi nevoie sa i te inchini ca unui zeu, dar nici sa-il urgisesti ca pe un caine de pripas, conform toanelor si chefului tau personal. El nu a venit pe lume pentru a-ti implini tie visurile, nici pentru a-ti faca viata imposibila, nici sa-ti fie confesor, nici sa poarte pe umerii sai responsabilitatea unei averi pe care nu el a creat-o si de care poate nici nu are nevoie ca sa fie fericit; n-a venit nici ca sa-ti tina de urat, sa stea lipit de tine toata viata.

[imagethumb=”1236″] Ca viitor adult va avea si el viata lui si are dreptul sa o traiasca asa cum va considera el ca este cel mai bine. Pana atunci tu esti cel care raspunde de el – pentru ingrijirea lui, educatia, devenirea lui – in fata lui, in fata ta, ca parinte, si in fata societatii. Copilul te iubeste neconditionat si te vede ca pe Dumnezeul lui – si chiar asa si esti. El are nevoie de tine, de iubirea, grija si intelgerea ta, de ocrotirea ta si a celuilalt parinte.

Cea mai mare bucurie a copilului e atunci cand ii dai atentie. Nici nu ai idee in cate moduri intelege el sa-i dai atentie, dar indiferent cum o faci, pentru el atentie = iubire. Spaima lui cea mai mare este sa nu te piarda; crede ca fara tine, fara iubirea ta, el nu va putea trai. Teama ca te poate pierde ii paralizeaza gandurile, il face sa se sufoce; nu are destule lacrimi sa planga crezand ca vrei il parasesti, cand tu nu faci decat sa te duci pana la serviciu. Iar atunci cand vrea sa te impiedice sa pleci de langa el, nimic nu i se pare jenant si umilitor – nici sa se tavaleasca pe jos, nici sa se zgarie, nici sa-si dea cu pumnii in cap – chiar daca tie ti-e rusine sau esti in pragul unei crize de nervi. Asa e el, copilul tau; asa ai fost si tu, iti mai aduci aminte?

In cele doua volume ale cartii “Si tu poti fi Supernanny”, puse la dispozitie de Editura Trei, Irina Petrea te ajuta sa intelegi ca lumea copilului e diferita de lumea ta si sa afli ce poti face sa patrunzi armonios in lumea lui.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s