Si eu traiesc sanatos!

Fundatia PRAIS a lansat oficial, pe o perioada de 5 ani, Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, care are ca obiectiv prevenirea obezitatii infantile la copiii cu varsta pana la 12 ani si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor.

In premiera, aceasta problematica va fi tratata in cadrul Consiliului Stiintific al Miscarii SETS, care reuneste medici reputati, pedagogi, psihologi si sportivi olimpici, scrie Eva.ro

Articolele de specialitate arata ca in prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeana sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt ingrijoratoare: acesti copii vor avea o sanatate precara, iar calitatea vietii lor va fi redusa.

In Romania, prevalenta obezitatii este de sub 10%, iar nivelul activitatilor fizice este mult sub media europeana: 19% dintre romani fac miscare in mod regulat vs. media europeana de 27%.

Organizatorii campaniei „Si eu traiesc sanatos!” si-au propus sa informeze, in acest an scolar, 50.000 de elevi din ciclul primar, cu varste intre 9 si 12 ani din 180 de scoli din Bucuresti, 1.200 profesori, 200.000 de parinti si rude.

Toti elevii vor primi gratuit cate o carte educationala – 2 volume diferite editate pentru 2 ani scolari. Cartile promoveaza beneficiile exercitiilor fizice zilnice si alimentatia echilibrata, sporturile olimpice – valori si modele de urmat. Invatatorii si parintii vor fi informati direct, iar in scoli se vor derula lectii deschise sustinute de lideri de opinie.

Campania are si un site – www.sets.ro, cu doua sectiuni, pentru parinti si copii, interviuri video si scrise de mari personalitati, precum si informatii vaste legate de alimentatie, sport, stil de viata echilibrat. Concursurile si jocurile on-line vor anima elevii si ii vor informa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s