Sfaturi utile pentru intarirea imunitatii toamna

Sfaturi utile pentru intarirea imunitatii toamna

Toamna, copiii si adultii deopotriva sunt mult mai predispusi la boli care variaza de la simple raceli, pana la alergii sau chiar boli digestive. De aceea, intarirea imunitatii ar trebui sa fie prioritara in acest sezon. La Traieste Sanatos cu Simona, am strans o serie de sfaturi care te vor ajuta sa treci fara probleme de sezonul ploios.

Toamna este un anotimp de tranzitie, in care observam schimbari bruste de temperatura si de presiune, vanturi, ploi si scaderea orelor de lumina. Toate aceste manifestari nu fac decat sa ne afecteze sistemul imunitar. Asa se face ca, in acest sezon, observam mai multe afectiuni respiratorii, alergii si boli digestive.

Ele pot fi evitate, prin intarirea imunitatii. Printre sfaturile pe care le-am aflat de la dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie, se numara:

  • sa ne imbracam corespunzator, dar sa nu ne infofolim, nici pe noi, nici pe copii – transpiratia poate duce la raceala;
  • sa avem grija ca macar cei mici sa poarte caciulite pe vant si ploaie (daca nu si noi);
  • sa ne hidratam cat mai bine si sa incepem sa bem ceaiuri din plante naturale (tei, macese, soc), cu miere si lamaie, chiar daca nu suntem raciti;
  • sa bem sucuri naturale de varza, de cartofi, de morcovi sau de galbenele, care actioneaza ca niste pansamente la nivelul stomacului.

Mai multe sfaturi pentru intarirea imunitatii poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s