Sfaturi pentru postura copilului vara

Pentru ca vara stam cel mai mult prin parcuri, la iarba verde sau la mare pe nisip, este foarte usor sa observam pozitii incorecte pe care le adopta cei mici, cand stau sa se joace. La Traieste Sanatos cu Simona, am strans o serie de sfaturi pentru a ajuta postura copilului tau.

Ai observat vreodata cum stau copiii asezati, atunci cand se joaca? La multi dintre ei, observam o pozitie de W, in care ei stau in fund si au picioarele pe langa corp. Poate ni se pare simpatic, poate chiar ii admiram pentru flexibilitatea de care dau dovada. Un lucru, insa, este cert: pozitia in W este incorecta si le poate provoca probleme de coloana, pe termen lung.

Daca iti vei intreba micutul care sta asa daca nu il dor picioarele sau spatele, el iti va raspunde ca nu si ca se simte chiar confortabil asa. Totusi, postura copilului este gresita si este nevoie sa o corectam.

Se produce o intindere a ligamentelor, de la nivelul genunchiului”, spune Elena Caciulan, Presedinte Federatia Romana a Asociatiilor de Kinetoterapie. „Cu timpul, toate aceste dezechilibre vor avea repercusiuni asupra posturii noastre.

Care sunt variantele corecte in care poate sta copilul? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, si descopera si alte sfaturi utile pentru postura copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s