Sfaturi de vara pentru cei cu hipertensiune arteriala

Sfaturi de vara pentru cei cu hipertensiune arteriala

Stilul de viata, mostenirea genetica sau o cauza secundara pot provoca hipertensiune arteriala. Pentru ca, pe timp de vara, problema se poate intensifica, la Traieste Sanatos cu Simona iti oferim o serie de sfaturi prin care sa iti protejezi sanatatea.

Daca, dupa repetate vizite la medic, observi ca tensiunea ta este mai mare decat 130/80, adica de la 140/90 in sus, atunci este vorba despre o hipertensiune arteriala. Afectiunea variaza in functie de varsta, dar nu trebuie sa corelam inaintarea in varsta cu cresterea tensiunii. „Apare si la persoane tinere, suprasolicitate, care nu se odihnesc, permanent intr-un stres continuu” si care mananca nesanatos, dupa cum aflam de la dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.

Pe langa stilul de viata, alte cauze ale hipertensiunii pot fi mostenirea genetica, o alta boala (endocrina, renala sau de alt tip) sau chiar o cauza necunoscuta.

Pentru a afla daca ai hipertensiune arteriala, este nevoie sa mergi la medic, pentru analize. Daca, dupa 3 determinari, observi valori mari ale tensiunii, atunci este nevoie sa iei niste masuri. Atentie! Aparatele de masurat tensiunea de acasa sunt utile, dar doar orientative. „Nu sunt intotdeauna foarte fiabile si nu ne dau rezultate exacte”, explica dr. Ruxandra Constantina. Tot ea ne ofera si sfaturi pentru a scapa de hipertensiune, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s