Seri de poveste pentru copiii de la Marie Curie

Cantareata Dana Nalbaru, proaspata mamica pentru a doua oara, lanseaza campania Daruieste seri de poveste pentru copiii de la Marie Curie.

In fiecare seara, ne adormim copiii spunandu-le povesti sau cantandu-le mezinilor. Ii luam in brate, ii leganam pe cei mici, ii mangaiem, in timp ce patrundem alaturi de ei in tainele povestilor. Incet, incet se instaleaza linistea, relaxarea, imaginatia aluneca in visare si ei adorm frumos, cu chipul senin, cald. Uneori, si noi ne predam alaturi de ei.

In spitalele de copii sunt povesti de tot felul. Nu dintr-acestea de seara, cu eroi si zane, cu bunatate si liniste. Sunt povesti de viata reale, sunt situatii care iti secera sufletul, iti dau fiori reci pe sira spinarii, cazuri mai usoare si altele mai grave. Aproape mereu pe holurile unui spital de copii se poate auzi cel putin un copil plangand. Cel putin un suflet speriat care nu intelege ce i se intampla. Da, intepaturile de ac, branulele, pansamentele, ustensilele medicale, masca de pe fata doctorului: toate acestea se intampla uneori fara acceptare din partea copilului si putini stiu ca ele nasc in sufletul si in subconstientul copilului traume, anxietati.

Cu totii stim despre puterea emotiilor pozitive. Cat de important este sa te mentii optimist cand treci printr-o boala. Cat de important e sa nu te sperii, sa nu lasi panica sa-si faca loc in sufletul si mintea ta, sa gandesti bine si frumos si sa speri la mai bine. Dar cum ii explici unui copil de doar 2 anisori ca injectiile si tratamentele il vor face bine, desi sunt neplacute? Sau ca va trai putin mai mult cu siropelul acela?

Prin povesti, prin cantece, prin joaca, prin imbratisari si iar povesti. Puterea unei povesti este mare, aproape ca nici nu mai stim cat de mare. Relaxeaza trupul si sufletul, poarta gandul catre lumi imaginate, naste dorinte si ambitie, optimism si curaj!

Prin Campania Daruieste seri de poveste pentru copiii de la Marie Curie, vom readuce povestile calde si frumoase, dar si cantecele in vietile copiilor internati la Spitalul Marie Curie. Obiectivul campaniei este strangerea de CD-playere noi sau second hand, care vor fi donate spitalului alaturi de CD-urile cu povesti si cantecele ale Danei Nalbaru. 40 de CD playere vor fi donate spitalului Marie Curie pentru a raspandi povesti si cantecele compuse de Dana Nalbaru in cele 40 de saloane ale sectiilor Chirurgie, Oncologie si Ortopedie.

Poti trimite la adresa: Bucuresti, Sector 5, Complex Rezidential Antiaeriana, Sos. Antiaeriana, nr. 6A, bl. A10, et. 10, ap. 82.

Persoana de contact: Gabriela Breaban, telefon: 0745.098.090.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s