Se lansează programul „Vreau să cresc sănătos”

Vineri, 3 martie, de la ora 13:30, la Circul Metropolitan București, are loc lansarea programului „Vreau să cresc sănătos„, pentru combaterea obezității infantile.

Este un program pilot la care vor participa 1500 de copii, identificați cu probleme ponderale, din sectorul 2 și județul Ilfov.

Printre invitații care vor fi prezenți la eveniment se numără Prof. Dr. Cătălina Poiană, de la Spitalul Parhon, președinte al Colegiului Medicilor București și cel mai renumit edocrinolog pediatru al României, Monica Anisie, presedinte al Comisiei de învățământ din Senat, Hubert Thuma, președinte al Consiliului Județean Ilfov, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Corina Ceama, Inspector șef al Inspectoratului școlar sector 2, Alexandru Nae, șef serviciu Siguranță Școlară dim Poliția Capitalei, Cătălin Țone, șef Antidrog, reprezentanți Consiliului Municipal al Elevilor, UNEFS, medici de la spitalul de copii Gomoiu, psihologi, nutriționiști, profesori, directori de școli și desigur, copii.

Programul, lansat de Academia de Sport și Nutriție Alexander Florescu, va desfășura activităti de tip afterschool pentru copiii înscriși, constând în sport și nutriție sănătoasă, sub supravegherea medicilor, psihologilor, antrenorilor de la UNEFS și Futura Gym, ajutați inclusiv de bucătari celebri care vor învăța părinții că mâncarea sănătoasă este la fel de accesibilă copiilor ca și junk food-ul.

Programul își mai propune și determinarea unor măsuri legislative care să îi protejeze pe copii de tentațiile junk food-ului.

Conform OMS, obezitatea infantilă a fost declarată boală pandemică, iar România ocupă primul loc în Europa.

În cadrul evenimentului de lansare, copiii prezenți vor avea ocazia să urmărească și spectacolul de circ Alege Culoarea, al Circului Metropolitan București.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s