SCIKiDS Festivalul Stiintei are loc exclusiv online, pe 28 si 29 noiembrie

Pe 28 si 29 noiembrie are loc cea de-a opta editie SCIKiDS Festivalul Stiintei, cel mai mare festival al stiintei dedicat copiilor.

Anul acesta, evenimentul se va desfasura exclusiv online, live pe pagina de Facebook Profesorii Trasniti si pe canalul de YouTube Profesorii Trasniti.

Editia festivalului de anul acesta este dedicata infinitului, un concept care nu inceteaza sa starneasca uimire.

Astfel, in al 8-lea an de SCIKiDS, infinitul va fi descoperit de catre participantii festivalului din perspectiva matematica, fizica, cosmologica, biologica si filosofica.

,,Am auzit deseori ideea ca universul nostru pare sa fie condus de un set infinit de legi sau ca spatiul-timp in care traim este infinit. Am hotarat ca in aceasta editie dedicata sa abordam infinitul din mai multe perspective si sa descoperim impreuna tainele acestui concept foarte interesant pentru stiinta. si pentru ca festivalul nostru este cel mai mare festival de stiinta dedicat copiilor, vom impleti componenta stiintifica educativa de cea ludica distractiva printr-o serie <<infinita>> de experimente, competitii si jocuri stiintifico-distractive”, declara Andreea Stoica, fondator Asociatia Fascination si SCIKiDS Festivalul Stiintei.

20 de tari participante la a 8-a editie a SCIKiDS Festivalul de Stiinta

Pentru prima data in istorie, cuvantul „STIINTA” va fi rostit cu entuziasm in 20 de tari participante, care vor realiza salutul stiintific pentru copiii din Romania prin experimente special dedicate editiei din acest an a evenimentului.

Astfel, experimente din toata lumea vor fi realizate din Spania, SUA (Michigan, Cleveland, Miami), Peru, Panama, Irlanda, Italia (Roma), Dubai, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudita, India, Taiwan, Indonezia, Egipt, Croatia, Portugalia, Columbia si Mongolia, Turcia si Kuweit. Activitate realizata cu sprijinul partenerilor de la Fun Science Romania-Nutty Scientists.

In cadrul evenimentului, participantii vor avea ocazia sa descopere inifinitul din mai multe perspective prin prelegerile stiintifice realizate de profesori si oameni de stiinta: Aurora Simionescu – astrofizician (Fizica infinitului mare – astrofizica), Doru Castaian – profesor filosofie (Despre infinit – filosofie), Cristian Roman, senior editor Stiinta & Tehinca (cat de mare este infinitul – matematica), Constantin Lomaca – profesor chimie (Infinitul din chimie), Ovidiu Badescu – profesor matematica (Infinit si matematica), Florina Raicu – genetician (Infinitul in genetica), Sorin Badea – realizator emisiune stiinta radio Guerrilla (Infinitul mare vs. Infinitul mic) dar si interviuri super interesante despre pasiunea stiintifica a acestora alaturi de astrofizicianul Aurora Simionescu, geneticianul Florina Raicu si mult iubitul fizician Cristian Presura.

Mai mult, cei mici si cei mari vor putea urmari competitii stiintifice distractive si interactive precum Nanochallenge, Ce-ar fi daca sau Proba Trasnita in cadrul activitatii SCIMinute to win it, in urma carora vor descoperi fenomene stiintifice simple care se petrec in lumea din jur.

Experimentul vedeta de anul acesta, realizat in premiera in Romania!

In cadrul editiei cu numarul 8, gazdele vor realiza, ca in fiecare an, un experiment vedeta. Anul acesta, participantii vor asista la crearea a trei nori colorati folosind azot lichid, un experiment care nu a mai fost realizat niciodata in Romania pana acum.

Mai multe detalii se gasesc pe scikids.ro si pe pagina de Facebook a evenimentului: SCIKiDS Festivalul Stiintei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s