Corul Madrigal lanseaza doua albume pentru Craciunul 2020

Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” si Casa de discuri Roton Music lanseaza doua noi albume discografice de Craciun, unul cuprinzand colinde romanesti si un altul cu lucrari din repertoriul international.

Proiectul este primul de acest gen dupa aproape 20 de ani de pauza, cu inregistrari actuale si la standarde acustice de exceptie, dedicat marii sarbatori a Nasterii Domnului.

Este o initiativa menita sa diminueze distanta dintre cor si publicul sau in acest an atipic, fiind pentru prima oara in ultimii 52 de ani cand Madrigalul nu sustine mult-asteptatele concerte de Craciun cu audienta in sala.

Prin intermediul celor doua albume, Corul Madrigal isi pastreaza traditia pornita in 1968, cand in plin regim comunist a sustinut primul concert de colinde, un act de dizidenta artistica ce a readus Craciunul in casele romanilor si, pentru generatii intregi, sunetul sarbatorii Nasterii Domnului a fost similar cu cel al Madrigalului.

„De Craciun ascultam Madrigal! In acest an dificil, lansarea acestor albume are o semnificatie aparte atat pentru noi, cat si pentru publicul roman. Practic, desenam un arc simbolic in timp, de la primul concert de colinde sustinut de Corul Madrigal, condus de maestrul Marin Constantin in 1968, in timpul regimului comunist, pana astazi, cand, intr-o alta conjunctura extrem de dificila, propunem publicului acest proiect. Onoram aceasta traditie mult iubita de romani si speram ca sonoritatea unica a colindelor cantate de Madrigal sa ii conecteze cu sarbatoarea Craciunului, cu emotia salilor de spectacol, precum si cu vibratia speciala a concertelor noastre. Realizat in conditii tehnice si grafice deosebite impreuna cu partenerii nostri de la Roton Music, acest proiect discografic este remarcabil si prin faptul ca este primul de acest calibru produs de Madrigal in ultimii 20 de ani.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin.

Fiecare CD contine cate un playlist distinct, cu unele dintre cele mai apreciate lucrari dedicate sarbatorii Craciunului, inregistrate live din concerte: „Madrigal de Craciun”, cu o selectie de 18 colinde autentice romanesti, precum si „Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde internationale, atat clasice, cat si din registrul modern.

Lucrarile au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal si sunt menite sa ofere publicului atmosfera unica a extraordinarelor Concerte de Craciun sustinute cu „casa inchisa” de faimosul ansamblu coral in ultimii ani la Ateneul Roman sau la Sala „Auditorium” a Muzeului National de Arta.

„Concertele de Craciun ale Corului Madrigal au o istorie speciala in memoria noastra afectiva, asa incat am selectat lucrarile de pe cele doua noi albume avand in minte dorinta de a ajunge la public si in acest an cu frumusetea si pacea colindelor. Aceste sonoritati sunt darurile noastre sincere pentru toate sufletele sensibile care ne asculta”- a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin.

Ambele produse discografice includ si colinde cantate impreuna cu copiii din corurile Programului National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica, fondat de dirijorul Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Madrigal.

Albumele „Madrigal de Craciun” si „Madrigal for Christmas” sunt disponibile din 16 noiembrie aici, precum si in reteaua librariilor Carturesti, magazinul Muzica si benzinariile OMV si Lukoil din toata tara, pe platformele digitale Spotify si Appele Music (Madrigal de Craciun si Madrigal for Christmas) si in curand pe canalul YouTube Corul Madrigal.

Corul Madrigal si Roton Music vor lansa in curand si un al treilea dublu CD, care va contine o compilatie best of realizata din piese interpretate in limbile romana si engleza, selectate din primele doua albume.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s