Sari în sus de bucurie la 1uniFEST 2022!

Pe 1 Iunie sari în sus de bucurie la 1uniFEST, alături de supereroii Itsy Bitsy!

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark și Dj Dodi așteaptă copiii și părinții la 1uniFEST – cea mai veselă și mai colorată sărbătoare a Copilăriei – pe 1 Iunie, de la ora 9:00 la ora 20:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București.

Anul acesta îți dăm o mulțime de motive să sari în sus de bucurie la 1uniFEST: pentru că te revezi cu prietenii și îți faci prieteni noi, pentru că te joci afară o zi întreagă, pentru că faci ce-ți place, pentru că dansezi și te distrezi, pentru că îți scoți părinții la joacă și îți faci amintiri frumoase!

Motive de sărit în sus de bucurie ne vor da și partenerii prezenți la 1uniFEST cu spectacole de teatru și momente de muzică, dans și magie, cu bunătăți de savurat și cu ateliere și activități de antrenat creativitatea, curajul, energia, prietenia, bunătatea și bucuria.

500 de artiști mari și mici urcă pe scena Itsy Bitsy SHOW la 1uniFEST 2022!

Maraton de activități și ateliere pentru copii la 1uniFEST 2022

De ziua lor, pe 1 Iunie, copiii vor găsi pe aleile parcului Al. Ioan Cuza o mulțime de ateliere, jocuri și activități care le vor antrena toate puterile.

Descoperă punctele de atracție de la 1uniFEST!

Activează-ți CURAJUL alături de:

Adfaber este organizația care își propune să aducă educația mai aproape de tehnologie. Știind câtă nevoie au școlile de tehnologie pentru a putea pregăti elevii pentru viitor, Adfaber face eforturi pentru a le pune la dispoziție resurse necesare prezentului, de la laptopuri și tablete, până la cursuri gratuite și evenimente educaționale.

La 1uniFEST, Adfaber îi așteaptă pe copii și pe părinți cu un Foto Corner Interactiv Eroii Internetului, cu un Coloring Corner cu cărți de colorat pentru cei mici și cu un Interland Corner, cu puf-uri Eroii Internetului, un ecran și tablete pe care părinții vor descoperi programul Eroii Internetului, iar copiii vor încerca jocul Interland.

 • Poliția Română

Poliția Română sărbătorește ziua de 1 Iunie alături de cei mici, asigurându-se că aceștia sunt în siguranță atât în viața reală, cât și în cea virtuală. La 1uniFEST, copiii vor avea ocazia să întâlneasă polițiști din cadrul structurilor de „Prevenire a Criminalității”, „Poliție Canină” și „Rutieră”, vor admira motociclete de poliție, vor vedea cum arată într-o mașină de poliție, vor avea parte de ateliere cu mesaje de prevenire a criminalității și de demonstrații cu câini polițiști.

Din 2017, misiunea Narada este să ofere educație de secol 21 pentru copiii din România. Astăzi, această misiune este realizată şi prin intermediul platformei NaradiX.ro, un instrument de educaţie continuă ce poate fi accesat gratuit.

De 1 Iunie, părinţii şi copiii lor sunt vor face cunoștință cu platforma www.naradix.ro şi vor descoperi, prin jocuri interactive, materiile cele mai fascinante din curricula complementară: Educaţie Civică, Educaţia Mediului şi Dezvoltare Personală. Prin intermediul instrumentor digitale pe care le vor găsi la standul Narada, copiii vor putea explora universul cursurilor NaradiX și vor putea obţine premii din shop-ul NaradiX.

Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate îi așteaptă pe copii la cortul dedicat noilor tehnologii cu scop educațional, integrate în primele 15 laboratoare digitale deja create, Smart Lab INACO – proiect creat și pilotat de către Andreea Paul. Ghidați de Bogdan, expertul de la Smart Lab Călărași, copiii vor avea șansa de a descoperi creioanele 3D cu care desenează și își pot ridica desenele de pe hârtie pentru că au căpătat volumetrie, dar și ochelarii de realitate virtuală cu care vor intra în lumi imaginare și reale greu de atins.

Activează-ți CREATIVITATEA alături de:

Asociația Hope and Homes for Children oferă, de aproape 25 de ani, zi de zi, demnitate copiilor fără sprijin, iar la 1uniFEST va oferi și multă bucurie tuturor copiilor, care vor găsi, la standul asociației, panou unde își vor putea face fotografii, un foto booth, o roată cu premii și un spațiu unde vor fi pictați pe față. Mascota asociației va fi și ea prezentă – Ariciul Hope and Homes for Children.

PlaYouth aduce jocul, arta și bucuria în educația și dezvoltarea copiilor prin organizarea activităților creative pentru oameni mari și mici. Gasiți la ei ateliere, cursuri, excursii și petreceri pentru copii, dar și conferințe si workshopuri pentru profesori.

La 1uniFEST, echipa PlaYouth vine cu jocuri de exterior și hamace, dar și cu ateliere de antrenat creativitatea:

10:00-12:00 – Atelier de Origami 3D
12:00-14:00 – Atelier de rame foto
14:00-16:00 – Atelier de împletituri pentru oameni mari și mici
16:00- 18:00 – Morișca din hârtie.

Asociația Activity a fost înființată în 2015 și și-a asumat misiunea de a oferi intervenții terapeutice și educaționale pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă a copiilor. La 1uniFEST, echipa Activity așteaptă piticii de toate vârstele la jocuri de energizare, ateliere creative de desen, pictură, quilling și origami. De asemenea, le promite că vor modela cele mai haioase baloane și vor pregăti super modele de face painting.

Asociația World Vision amenajează în Parcul Al. Ioan Cuza un spaţiu de joacă complet utilat pentru copii, unde cei mici vor avea parte de joacă, jocuri cu animatori și pictură pe față.

Prietenii de la Pictează 3D sunt și anul acesta alături de noi și le vor antrena copiilor (dar și părinților) puterea creativității invitându-i la ateliere de pictură pe figurine de ceramică 3D. Cei mici vor avea la dispoziție o mulțime de modele de figurine, de la animale sălbatice și domestice la personaje îndrăgite din desene animate și modele inedite, pe care le vor putea picta așa cum vor!

Activează-ți ENERGIA alături de: 

Asociația Kinetobebe îi așteaptă pe Micii Aventurieri, copii cu vârste între 3-10 ani, să facă întreceri și să depășească provocările pregătite. Având alături cei mai buni susținători – părinții -copiii își vor testa abilitățile motrice printr-un joc interactiv: vor merge printre diferite obstacole, își vor testa echilibrul pe bârnă, se vor târâ, vor sări.. Și vor face toate acestea în perfectă armonie cu natura, pe un traseu special conceput.

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică o are în funcția de Președinte pe fosta sportivă Irina Deleanu și a obținut, de-a lungul timpului, rezultate remarcabile la competițiile sportive internaționale. La 1uniFEST, Federația Română de Gimnastică Ritmică invită copiii să experimenteze mișcările de gimnastică ritmică și chiar să descopere pasiunea pentru acest sport.

Sportivi din Clubul Sportiv Dinamo vor activa și vor antrena energia copiilor și părinților prin demonstrații sportive și prin ateliere în care le vor face cunoștință cu diverse tipuri de sport.

Clubul Sportiv Akura promite o zi plină de jocuri și demonstrații de arte marțiale (kata sincron, enbu și tehnici de bază), la care vor putea participa toți copiii de peste 4 ani. Prin aceste activități, cei mici învață să lucreze în echipă, să se concentreze și să se disciplineze și își vor face noi prieteni.

Anul acesta, Akademia Sparta le arată copiilor și părinților cum se practică Pangration Athlima, o formă de arte marțiale practicată în Grecia cu 2000 de ani î.Hr și inventată chiar de eroii mitici Heracles (Hercule) și Theseus (Tezeu). Pangration a fost introdus ca disciplină a Jocurile Olimpice în anul 648 î.Hr., devenind cea mai respectabilă probă timp de peste o mie de ani. 

 • Foosball gigant

Copiii și părinții vor avea la dispoziție și anul acesta un teren de foostball gigant, unde să-și antreneze energia. 

Federația Română de Scrimă organizează, la 1uniFEST, sesiuni demonstrative alături de antrenorii și sportivii cluburilor de scrimă din București. Sportivii, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, își vor etala măiestria în ceea ce privește scrima cu spada, floreta sau sabia.

Campioana olimpică, mondială și europenă Ana Maria Popescu va fi și ea prezentă la eveniment, alături de o mulțime de alți sportivi medaliați: Andreea Dincă, Alexandra Mitruș, Enache Dacian, Enache Mihnea, Luca Radu, Rareș Gheorghe.

Activează-ți PRIETENIA alături de:

Asociația Aluziva îi așteaptă pe copii cu ateliere de pictură, modelaj și olărit, dar și cu pictură pe față și… în păr. Chiar așa! Echipa veselă și colorată a Asociației va face șuvințe de păr colorate oricui dorește, copil sau părinte. În plus, Alina Greavu – Aluziva – va sărbători și ea 1 Iunie la 1uniFEST, alături de întreaga familie. Mai mult, invită copiii și părinții să aducă multe cărți ca donație pentru bibliotecile sociale pe care le face în campania Dăruiește o lume de basm.

Asociația Autism Voice vine la 1uniFEST cu un Photocorner, unde vor fi expuse mesaje dedicate conștientizării autismului. În plus, la standul Asociației va fi lansată cartea “Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există”, prima carte ilustrată de povești pentru copii în care personajul principal este un băiețel cu autism.

Cei mici vor sări în sus de bucurie când îl vor întâlni pe Rexy, prietenosul dinozaur mobil pe care prietenii de la T-Rex Parc îl aduc la 1uniFEST. De asemenea, copiii vor descoperi o zonă preistorică amenajată de T-Rex Parc, cu ouă de dinozaur eclozate și cu un simpatic dinozaur de călărit.

Activează-ți BUNĂTATEA alături de:

Una dintre cele mai vechi organizații umanitare din țară, Crucea Roșie Română este de 145 de ani în prima linie a asistenței umanitare, un simbol al solidarității, speranței și umanității. La 1uniFEST, voluntarii Crucii Roșii Române – Filiala Sectorului 3 – așteaptă familiile la demonstrații de prim ajutor și lecții de igienă orală, dar și la un concurs de picturi în acuarele.

 • Asociația Clubul Câinilor Utilitari – Terapie asistată de animale

Asociația Clubul Câinilor Utilitari va fi alături de cei mici la 1uniFEST cu reprezentanții departamentului de Terapie asistată de animale, care vor organiza în parc ateliere de mini-dresaj, jocuri și demonstrații cu căței, dar și sesiuni de mângăiat, periat și iubit căței.

Școala de Joacă este și anul acesta alături de noi la 1uniFEST cu ateliere de olărit la roată, atelier de slime, atelier de reciclare creativp și pictură pe ceramică.

Cercetașii României vin și anul acesta la 1uniFEST, astfel că cei mici au ocazia să afle că cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Reprezentați de Centrul Local Cabana Scout, Cercetașii României îi așteaptă pe copii la 1uniFEST cu o mulțime de activități cercetășești:

-ateliere de făcut brățări din paracord;
-ateliere de modelino (baloane umplute cu făină care prind viață);
-ateliere de pictură pe față;
-jocuri interactive pentru copii și părinți.

Organizația neguvernamentală SOS Satele Copiilor și-a asumat misiunea de a oferi o familie copiilor care au rămas fără sprijinul parental și de a-i susține și proteja pe cei care riscă să-l piardă. În cei aproape 30 de ani de activitate în România, organizația a construit trei Sate SOS, în care sute de copii au crescut, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili și au ajutat sute de copii să rămână acasă, alături de familie, în comunitățile vulnerabile.

La 1uniFEST, SOS Satele Copiilor îi așteaptă pe copii cu mai multe Ateliere Jucăușe:

 1. atelier de contruit plute din crenguțe;
 2. atelier de art&craft din materiale reciclabile, unde copiii vor învăța cum pot reutiliza dopurile de plastic sau rolele de hârtie pentru a le da un scop nou și vor descoperi cât de important este să avem grijă de mediul înconjurător; 
 3. atelier de colorat.

La 1uniFEST, prietenii de la Epic Visits îi invită pe prichindei să intre în jocuri labirint și să găsească drumul corect până la căsuțele fermecate din copaci sau ale hobbiților. Toți cei care vor reuși să încheie jocul labirint vor fi premiați cu gift carduri valabile la achiziționarea de vacanțe și sejururi pe epicvisits.com.

Vara aceasta, lasă-te inspirat de experiențele și locurile unice din România. Când ți-e poftă de o plimbare neaoșă sau de o vacanță în tihnă pentru toată familia, rezervă pe epicvisits.com!

 • Traseul senzorial al lui Spark

Teatru, magie și improvizație pe Scena Poveștilor!

Un alt punct de atracție la 1uniFEST va fi Scena Poveștilor din Parcul Al. Ioan Cuza, unde copiii și părinții vor avea parte de momente de teatru, magie și improvizație, ateliere de dans, muzică și flori: 

 • 10:00 – 10:30 – Opera Comică pentru Copii – spectacol de magie cu Bogdan Munteanu

Opera Comică pentru Copii este și anul acesta alături de noi, cu un moment extraordinar de magie prezentat de magicianul Bogdan Munteanu. El ne va uimi cu unele dintre cele mai fascinante momente din spectacolul Magic Way, al Operei Comice pentru Copii. 

 • 10:30 – 11:00 – Teatrul Improteca – spectacol de teatru de improvizație pentru copii

Teatrul Improteca a fost fondat în 2018 de actorul Andrei Bratu, iar astazi ne invită la o comedie făcută pe loc, în care improvizatorii vor interpreta, vor cânta și vor prezenta momente umoristice pornind de la sugestiile voastre, ale publicului. O sa reiasa un spectacol de teatru interactiv, în care copiii vor putea să ofere sugestii și chiar să vină pe scenă, pentru a juca personaje alături de actori.

 • 11:00 – 11:30 – Lansarea cărții “Copilul tău citește”, de Oana Moraru – atelier și autografe

Oana Moraru este fondatoarea Școlii Helikon, profesor, formator și publicist pe teme educaționale, cu o experiență de treizeci de ani în învățământ. Oana vine alături de noi cu cartea sa, intitulată „Copilul tău citește”, și ne va răspunde la întrebarea: cum îi învățăm pe copii să citească, să gândească critic și, mai ales, să le placă lectura? În plus, părinții vor avea ocazia să achiziţioneze cartea Oanei Moraru cu autograf.

 • 11:30 – 12:00 – Lansarea cărții ”Aventurile lui Remy în lumea lui Tot ceea ce există”, alături de Asociația Autism Voice

Această carte este magică pentru că Remy, personajul principal al cărții, este un baiețel cu autism. Cartea cuprinde 20 de povești pentru copii între 5 și 8 ani, care îi ajută să-și accepte particularitățile, să fie mândri de ei înșiși și să înțeleagă că a fi diferit nu este un lucru rău. Mai multe detalii despre povestea acestei cărți și cum îi poate ajuta pe copii și pe părinți vom afla de la reprezentanții Asociației Autism Voice.

 • 12:00 – 13:00 Teatrul Muzical Ambasadorii – atelier de muzică pentru copii

Teatrul Muzical Ambasadorii, una din cele mai noi instituții publice de spectacole şi concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, a urcat, în ultimii trei ani,  în topul preferințelor iubitorilor de cultură din București prin spectacole jucate cu casa închisă, precum „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, „Pinocchio”, „Înşir’te mărgărite” și „Frumoasa şi Bestia”.

La 1uniFEST, Teatrul Muzical Ambasadorii aduce magie şi culoare pe note fermecate, invitându-i pe cei mici la un atelier de creativiate susținut de artişti lirici şi balerini ai Teatrului Muzical Ambasadorii. Ei vor urca pe scena Poveștilor și le vor antrena copiilor creativitatea prin cântece, poezii şi paşi de dans. Iar la final, cei mici se vor putea fotografia alături de îndrăgitele personaje ale Cutiuţei Muzicale.

***

 • 14:00 – 14:45 – Teatru la Cinema – spectacolul “Aventurile lui Pinocchio”

Teatru la Cinema ne prezinta astazi „Aventurile lui Pinocchio”, un spectacol de teatru interactiv și cu păpuși în care avem ocazia să redescoperim povestea simpaticului baietel de lemn si invatam ca nu e bine sa minti! O sa ne întâlnim cu celebrele personaje Pinocchio, Gepetto, Arlechino, Colombina, Mangiafuocco, Motanul, Vulpea, Zâna Albastră și Cei trei doctori din povestea cu același nume a lui Carlo Collodi.

***

 • 16:00 – 16:45 – Teatrul Coloricii – spectacolul “Coloricii suntem noi”

Trupa de teatru Coloricii ne promite un spectacol colorat și vesel. “Coloricii suntem noi” este o poveste despre șase personaje haioase, pregătite să călătorească în lumea jocurilor din copilărie. Cei mici îi vor cunoaște pe clownița Ritza Marizza, pe cele trei colorice foarte vesele și jucăușe: Ici, Rici și Colorici, dar și pe Super dj și Bunicuța cea haioasă, care are la ea cele mai bune sfaturi, dar și jocurile copilăriei din toate timpurile.

 • 16:45 – 17:15 – Demonstrație de aranjamente florale cu Ioana Marinescu

Aranjarea florilor în cadrul atelierelor de creație florală îi ajută pe copii să își dezvolte creativitatea, le stimulează motricitatea, cultivă răbdarea și întărește stima de sine. Copiii învață ce sunt florile, semnificația florilor, a culorilor, ocaziile și modul în care se oferă flori, dar și cum ne putem exprima sentimentele cu ajutorul florilor. Despre toate acestea vom afla de la Ioana Marinescu, life & floral coach și designer floral la Flori cu sens. Ea va realiza astazi pentru noi un atelier demonstrativ de design floral și ne va arăta cum putem realiza, rapid și ușor, un coșulet colorat, numai bun de dăruit unei persoane dragi.

 • 17:15 – 17:45 Steysha School of Irish Dance – atelier de dans irlandez

STEYsha School of Irish Dance este singura şcoală de dans irlandez din întreaga țară, înfiinţată în 2011 de către Mara Cernat, unica profesoară româncă de dans irlandez. STEYsha School of Irish dance oferă cursuri de dans irlandez pentru toate nivelurile și pentru toate vârstele, iar la 1uniFEST ne vor face o demonstrație de dans irlandez în cadrul atelierului pe care îl vor susține. 

 • 17:45 – 18:15 FICCO Music Camp cu Cezar Ouatu – atelier muzical

Anul acesta îi avem alături de noi și pe prietenii de la FICCO Music Camp by Cezar Ouatu, alături de care cei mici vor participa la un atelier de creație muzicală și dezvoltare personală.

Relaxare și cinema în aer liber!

După atât de multă joacă și bucurie, copiii și părinții își vor putea reface puterile în zona de relaxare și hrană sănătoasă. Iar seara se va încheia cu vizionarea animației „Sing” (Universal Pictures, 2016, AG – dublat în limba română) la cinematograful amenajat în aer liber.

Pentru ca ziua de 1 Iunie să rămână memorabilă, copiii se vor putea fotografia și filma la fiecare pas cu tot ce-au pregătit pentru ei supereroii Itsy Bitsy – cei care au transformat o idee în realitate, pentru ca 1 Iunie să fie acum zi liberă națională, spre bucuria tuturor.

Copiii români de pretutindeni vor putea vedea și ei ce se întâmplă în parc urmărind, pe Facebook Itsy Bitsy și pe itsybitsy.ro, transmisiunea LIVE a show-ului de la scena principală.

Activează-ți BUCURIA alături de:

ALKA, AQUA Carpatica Kids, Auchan, CITROËN România, Cutaden Bebe, Danonino, ErFi, ETI, JULAND by Oti, LEGO, NIVEA SUN, Olympus, REHAU Window Solutions, Școala de Bani by BCR, Școala din Viitor – un proiect al Fundației Vodafone România, Tedi, VARTA, YUGA, Dalin, Editura Corint, Editura DPH și Editura Nemi.

Cum ajungi la 1uniFEST: 

Ca să ajungi repede, să nu-ți risipești energia în trafic și să evităm împreună blocarea zonei parcului Al. Ioan Cuza îți recomandăm să folosești mijloacele de transport în comun.

Mijloace de transport care ajung în zona Parcului Al. I. Cuza:
 • Stații Metrou: Dristor, Titan.
 • STB: Tramvaiele 1, 19, 23,  27, 40; Troleibuze 70, 79; Autobuze 101, 102, 135, 243, 253, 311, 330, 335, N104, N125.
 • Auto: În anii trecuți traficul în zonă a fost foarte îngreunat și vă recomandăm să parcati mai departe de parc, în zonele: Mall ParkLake, B-dul Baba Novac, B-dul Constantin Brancuși, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Liviu RebreanuB-dul Camil Ressu.

Cum ne-am distrat la 1uniFEST 2019:


Ascultă programele radio Itsy Bitsy, umărește pagina de Facebook Itsy Bitsy și pagina de Facebook Event și fii la curent cu motivele de sărit în sus de bucuri pe care ți le pregătim la 1uniFEST, cel mai mare festival de joacă pentru copii și părinți, de Ziua Copilului!

1uniFEST este un eveniment organizat de Itsy Bitsy cu sprijinul Primăriei Sector 3 și susținut de: ALKA, AQUA Carpatica Kids, Auchan, CITROËN România, Cutaden Bebe, Danonino, ErFi, ETI, JULAND by Oti, LEGO, NIVEA SUN, Olympus, PRIVEȘTE ÎN VIITOR cu Essilor și Salvați Copiii, REHAU Window Solutions, Școala de Bani by BCR, Școala din Viitor – un proiect al Fundației Vodafone România, Tedi, VARTA, YUGA, Poliția Română, Crucea Roșie Română și alte zeci de parteneri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s