Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere

V-ati gandit vreodata ca puteti sa fiti prevazatori in ceea ce priveste sanatatea copilului vostru? Nu avem cum sa anticipam un accident, o maladie ori o imbolnavire a micutului, nici macar o simpla raceala, numai ca ni se ofera ocazia ca in unele cazuri copilul sa aiba inca o sansa care il ajuta sa se insanatoseasca mai repede.

In acest sens s-a lansat “Campania Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere”, care are ca scop informarea tinerilor si viitorilor parinti asupra necesitatii recoltarii de celule stem din cordonul ombilical, un pas simplu dar care vine cu nenumarate beneficii.
In Romania exista in acest moment trei centre de transplant medular (Bucuresti, Timisoara şi Targu-Mures) unde se pot utiliza celulele stem pentru a trata diverse afectiuni.

BIOGENIS, banca de celule stem prezenta in Romania din anul 2007 este initiatoarea campaniei de informare si educare a viitorilor si actualilor parinti, lansand un pachet special denumit “Contract cadou”, care presupune recoltarea, prelucrarea si stocarea in conditii de criogenie a celulelor stem din cordonul ombilical. Personalul medical din spitale si clinici va fi instruit, Biogenis preia proba de la spital si o transporata in siguranta, aceasta ajungand in maxim 48 de ore la banca de celule stem din Varsovia. Aici, sangele este prelucrat, analizat si supus procesului de criogenie.

“Acestea sunt serviciile pe care le oferim zi de zi noilor parinti. Incepem astazi o perioada noua in care vrem sa dialogam si mai mult cu acestia. Recoltarea de celule stem trebuie sa reprezinte un pas bine inteles, important si necesar in acelasi timp. Tinerii trebuie sa cunoasca aceasta procedura si sa poata fi astfel informati pentru a fi capabili de a lua o decizie corecta, la momentul oportun.

Campania “Sanatatea copilului tau incepe inainte de nastere “ va avea ca scop transmiterea a cat mai multor mesaje de informare catre tineri, a cat mai multor informatii medicale si legale despre celulele stem, recoltare, pastrare si beneficii, cu scopul de a veni in intampinarea unor nevoi care de cele mai multe ori nu sunt bine intelese si cunoscute” a declarat Marius Vicea Calomfirescu, Director general BIOGENIS.

Pentru informatii suplimentare despre campanie, accesati
http://www.biogenis.ro/
www.celulestem.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s