Salvati Copiii si Digi Romania vin in sprijinul parintilor si copiilor cu o linie telefonica gratuita

Salvati Copiii si Digi Romania lanseaza 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonica gratuita, unde parintii si tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliati psihologic si ajutati sa gestioneze cat mai bine starea emotionala a copiilor.

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni pana vineri, intre orele 11.00 -19.00.

O echipa de 16 psihologi ai Organizatiei Salvati Copiii din Suceava, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Bucuresti va oferi consiliere si suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situatiile generate de criza.

Serviciul se adreseaza cu precadere parintilor ai caror copii intampina dificultati emotionale si comportamentale induse de izolarea sociala, ca parte a masurilor de preventie a raspandirii Covid-19, dar si celorlalti adulti care au nevoie de sprijin emotional in acest context.

„Ne confruntam cu o criza situationala multifatetata: virus necunoscut, posibilitatea de a ne infesta (noi sau cei apropiati noua), ingrijorari pentru cei aflati la distanta, izolarea si distantarea sociala, ingrijorari legate de locul de munca, de criza financiara anuntata, etc. in asemenea situatii care conduc la amplificarea stresului resimtit, adultul trebuie sa fie o sursa de siguranta si confort pentru copil. Atat adultul cat si copilul pot experimenta, in situatii de stres ridicat, stari precum: anxietate, neajutorare, furie, rusine/vinovatie, confuzie sau frica. Astfel ca, in aceasta perioada este posibil sa traim mai frecvent aceste emotii negative, percepute neplacut si stresant. Sunt, de fapt, raspunsuri emotionale pe care oamenii le traiesc in asemenea situatii. Este absolut necesar sa normalizam emotiile traite, fara a incerca sa minimizam situatia, insa accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care tin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depasi criza si a-si mentine echilibrul emotional”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

In plus, pentru a veni in sprijinul adultilor si al copiilor, Salvati Copiii a creat o sectiune de resurse utile pe site-ul sau, cu sfaturi si recomandari pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s