ALFABETAR, platforma digitala pentru prevenirea si eliminarea decalajelor de literatie

Profesorii din Romania au la dispozitie gratuit platforma ALFABETAR, cea mai moderna platforma online cu resurse digitale pentru prevenirea si reducerea decalajelor de literatie (scris, citit si intelegerea textului).

Platforma, lansata de Edu Networks, a fost dezvoltata de o echipa de specialisti in literatie si ofera resurse personalizate pentru nevoile fiecarui elev, compatibile cu rezultatele unei evaluari specializate.

ALFABETAR este disponibila gratuit pentru orice institutie de invatamant din Romania si reprezinta o solutie pe care profesorii o pot folosi pentru a evalua abilitatile de scriere si citire ale elevilor.

Resursele sunt dezvoltate in acord cu programa scolara, iar instrumentul poate fi folosit pentru ca invatatorii si educatorii sa poata genera instant resurse personalizate, gata de folosit la clasa, in timpul orelor de curs.

Mai mult, rezultatele obtinute sunt evaluate si monitorizate exclusiv de educatorul sau de profesorul de la clasa si nu sunt necesare aprobari suplimentare pentru folosirea acestei platforme.

„4 din 10 elevi au un grad avansat de analfabetism functional, ceea ce inseamna ca nu inteleg ce citesc. ALFABETAR va ajuta cadrele didactice (educatorii, invatatorii si profesorii) sa poata oferi mai mult sprijin elevilor lor, prin solutii dedicate in special elevilor care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat Andreea Nistor (Reprezentant Edu Networks).

Platforma, instrumentele de evaluare pe care le include si resursele didactice au fost dezvoltate de catre Fundatia Noi Orizonturi, Asociatia OvidiuRo, InfinitEdu, Teach for Romania, BRIO, Asociatia pentru Valori in Educatie si Asociatia Romana de Literatie. Proiectul a fost realizat cu sustinerea financiara a BRD Groupe Société Générale, BRD Asset Management si BRD Asigurari si Pensii.

Mai multe detalii despre proiect se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s