Familia cu trei copii: Diferentele intre frati

Familia cu trei copii: Diferentele intre frati

Pe cat de mare este bucuria sa ai multi copii, pe atat de greu este sa impaci pe toata lumea, sa oferi fiecaruia atentia de care are nevoie si sa asiguri familiei un trai bun. Pentru a te ajuta sa identifici mai clar caracteristicile fiecarui frate in familia cu 3 copii, la Meditatii pentru parinti, iti spunem cateva dintre principalele particularitati.

In familia cu trei copii, primul nascut este, de obicei, cel mai responsabil dintre copii, are planuri marete, este perfectionist, stie ca trebuie sa performeze, dar si sa aiba grija de ceilalti. Totodata, el este cel care simte cel mai mult pierderea afectiunii parintilor, pe masura ce vin pe lume ceilalti frati. Ca urmare, primul nascut este si cel care se maturizeaza cel mai repede. „Emotia care il caracterizeaza, de regula, este gelozia”, aflam de la psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Al doilea copil are foarte multe denumiri in literatura de specialitate. El este numit copilul-sandvici, pentru ca se afla la mijloc. Este vazut atat ca fiind copilul care are cel mai des probleme, cat si ca fratele care aduce pacea in familie, pentru ca beneficiaza de mai putina atentie decat ceilalti copii.

Iar al treilea copil este spiritul liber. Pentru ca parintii sunt mai relaxati si mai ingaduitori la al treilea copil, acesta are mai multa libertate si, de multe ori, ajunge sa fie artistul familiei. Totodata, cel mai mic frate lupta mai mult pentru ca autonomia sa ii fie respectata si poate fi chiar competitiv pentru a demonstra nu doar ca poate, ci ca poate mai bine decat fratii lui.

Vezi si:

Mai multe despre familia cu trei copii poti afla de la Gaspar Gyorgy, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s