S-a lansat proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie

La sediul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” a avut loc, pe 31 ianuarie, conferința de lansare a proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educatie, realizat cu finanțare nerambursabilă prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european EEA Grants 2014-2021”.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pentru categoriile sociale vulnerabile din Regiunea București.

Proiectul își propune înființarea unei secții de radiologie care va deservi pe termen lung populația vulnerabilă din București, cu prioritate din Sectorul 6, precum și acordarea de servicii medicale de prevenție, inclusiv de screening de sănătate și radiologie care vor deservi 4000 de persoane vulnerabile, din care 800 de persoane de etnie romă, din Bucuresti, cu prioritate din sectorul 6.

De asemenea, proiectul are ca obiectiv acordarea de servicii terapeutice de sănătate mintală pentru 100 de persoane cu diagnostic psihiatric și 50 de aparținători ai acestora, precum și formarea unui număr de 50 de persoane din sistemul sanitar, cu scopul îmbunătățirii competențelor profesionale, comunicării eficiente cu membrii grupurilor vulnerabile și oferirii de servicii medicale îmbunătățite.

Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului va fi implementată o campanie de informare și sensibilizare în rândul categoriilor sociale vulnerabile, pentru creșterea gradului de conștientizare privind accesul la servicii medicale preventive.

Acest pachet de servicii va reprezenta un pas important în reducerea inegalităților în domeniul sănătății, prin asigurarea nediscriminării și a șansei egale pentru toți beneficiarii, vizând astfel îmbunatățirea serviciilor de prevenire a bolilor respiratorii netransmisibile.

Proiectul este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro, susținut în totalitate de fonduri nerambursabile.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s