S-a inaugurat primul Smart Lab dedicat incluziunii pe piața muncii a tinerilor și adulților cu autism

Asociația Autism Voice și BRD Asigurări de Viață au lansat cu succes primul Smart Lab dedicat tinerilor și adulților cu autism, în cadrul unui eveniment special desfășurat la sediul organizației. Această colaborare reprezintă un moment important în parcursul inițiativei lor comune de a transforma viețile persoanelor cu tulburări de spectru autist din România, oferindu-le acces la tehnologii de ultimă generație și resurse specializate.

Participanții la eveniment au avut ocazia să observe metodele de învățare la care vor avea acces tinerii și adulții în cadrul Smart Lab-ului. Acest laborator nu este doar un spațiu, ci o oportunitate de explorare și experimentare, unde aceștia își pot dezvolta abilitățile în domenii diverse precum construcții, IT, robotică, logistică, digital, comunicare la distanță, botanică și multe altele.

„În cadrul proiectului Smart Lab derulat de Autism Voice cu susținerea BRD Asigurări de Viață, partener drag nouă, avem ca scop dezvoltarea abilităților necesare la un viitor job. Smart Lab-ul este integrat în programele de recuperare ale Autism Voice și este utilizat de către beneficiarii proiectului nostru și datorită unor traineri externi, cu know-how atât în domeniile de tehnologie, cât și în lucru și comunicarea cu tineri cu afecțiuni din spectrul autist. În cadrul atelierelor pe care le desfășurăm, beneficiarii învață aptitudini și know-how pentru angajabilitatea lor în domenii variate. Demersurile noastre au în vedere integrarea pe piața muncii a persoanelor cu autism, ceea ce reprezintă un prim pas spre schimbare și o speranță pentru întreaga comunitate. Inițiativele Autism Voice au ca scop facilitarea de oportunități reale de ocupare pe piața muncii pentru aceste persoane”, explică Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice.

Prin intermediul atelierelor de educație non-formală și craftsmanship, 15 adulți și 150 de adolescenți cu autism vor beneficia de sesiuni educative și practice, create special pentru a-i sprijini în dezvoltarea abilităților esențiale în diverse domenii.

Acest proiect remarcabil este posibil datorită sponsorizării oferite de BRD Asigurări de Viață în valoare de 50.000 de euro, care marchează astfel implicarea activă și susținerea financiară a instituției în inițiativele de incluziune socială.

Mai multe detalii despre formele de susținere a misiunii organizației se pot găsi pe site-ul Autism Voice.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s