Rugby-tag, un sport dedicat copiilor

Probabil multi dintre voi se intreaba ce inseamna, de fapt, rugby-tag-ul? Ei bine, rugby-tag-ul este o versiune oficiala dinamica, dar nonviolenta a rugby-ului.

Exista insa cateva diferente fata de jocul obisnuit de rugby. Iata regulile principale:

• Meciurile sunt structurate pe 2 reprize a cate 10 minute, o echipa are 7 jucatori in cadrul meciului, si doar 5 in cadrul antrenamentelor.

• Fiecare jucator poarta in jurul taliei centura pe care sunt prinse cele doua taguri (esarfe colorate). Daca adversarul ii smulge un tag, se considera ca a fost oprit si este obligat sa paseze.

• Mingea se tine cu ambele maini, asa ca nu se poate apara de jucatorii, care incearca sa ii ia esarfele. Ceea ce trebuie sa faca este sa caute spatiile libere lasate de apararea adversa, iar daca nu are unde sa inainteze, sa paseze coechipierilor sai care asteapta mingea.

• La orice contact fizic intre jucatori, se opreste jocul si se penalizeaza cu lovitura de pedeapsa sau se aplica legea avantajului. Cand mingea atinge linia de tinta, se considera ca s-a marcat.

Jocul este distractiv, activ si presupune nu numai spirit de echipa, ci si viteza de reactie si notiuni de strategie in teren. Datorita sistemului de tag-uri, jocul este inofensiv, atractiv si mai ales adorat de scolari.

Daca nu v-ati lamurit cum se joaca rugby-tag-ul, Asociatia Galaxia Sport va invita vineri, 10 octombrie, pe Stadionul Tineretului, incepand cu orele 14:00, pentru a lua parte la “Supercupa Bucuresti Rugby-tag”.

Cupa interscoalara va fi disputata de 12 echipe, sub ochii invitatilor speciali din lumea sportului si a sanatatii: echipa sportiva de copii a d-nei Diana Oprea, campioana mondiala la fitness si in prezent antrenor personal si aerobic instructor la World Class Health Academy – Downtown Bucuresti, Viorel Morariu, presedintele de onoare al FR Rugby, Gheorghe-Razvan Murgeanu – viceprimar la Primaria Capitalei si personalitate a sportului de rugby (linia 1 la Grivita Rosie-Bucuresti), poreclit “Zimbrul”, actrita Ioana Muresan si alte personalitati ale sportului de rugby.

Evenimentul va include surprize cu bilete la tombola, concursuri si chiar un concert live. Va asteptam, asadar, pe Stadionul Tineretului in ziua de 10 octombrie, de la ora 14:00, sa fluierati inceperea meciurilor de rugby-tag si sa faceti parte din joc atat pe teren, cat si in tribune.

Articol realizat cu sprijinul Asociatiei Galaxia Sport:
[imagethumb=”280″ class=”imageLeft”]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s