Rolul muzicii in dezvoltarea bebelusilor

Rolul muzicii in dezvoltarea bebelusilor

Muzica are o multime de beneficii pentru dezvoltarea si starea de bine a micutului tau. La Parinti de Pici, iti oferim cateva motive pentru care rolul muzicii are o importanta foarte mare in viata puiului tau.

Chiar daca nu toata lumea este de acord cu efectul Mozart, acela ca expunerea copiilor la muzica clasica i-ar face mai inteligenti, beneficiile muzicii se rasfrang si asupra abilitatilor cognitive, dar nu numai.

In primul rand, toti copiii au potential muzical, adica aud si percep cu usurinta muzica, indiferent de gen. Asta inseamna ca nu trebuie sa-i dai bebelusului sa asculte neaparat Mozard sau Vivaldi. Orice iti face tie placere sa asculti ii va placea si lui, mai ales daca ii fredonezi sau dansezi cu el in brate. Bineinteles, tot muzica pentru copii, cu rime simple si versuri repetitive, este cea care le antreneaza prichindeilor memoria si capacitatea de concentrare.

Rolul muzicii in dezvoltarea bebelusilor mai ajunge si in aria relationarii dintre parinti si copii. Iti cladesti o relatie frumoasa de atasament cu micutul tau, atunci cand va petreceti timpul ascultand muzica, dansand si cantand.

Mai multe despre rolul muzicii in dezvoltarea bebelusilor iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s