The Robot Zoo – Tehnologia si natura se imbina intr-o expozitie interactiva (P)

Cu ajutorul tehnologiei, oamenii au realizat creatii ce depasesc limitele imaginatiei. Acest lucru este confirmat de expozitia interactiva „The Robot Zoo”, venita in Romania la Baneasa Shopping City. Afla aici ce exponate te asteapta intr-o „gradina zoologica” mecanica.

Pana pe 27 aprilie, Grand Cosmos, spatiul expozitional din Baneasa Shopping City Bucuresti, gazduieste The Robot Zoo, o expozitie de succes, ce a adunat de-a lungul timpului peste 5 milioane de vizitatori in intreaga lume.

Destinata atat pentru copii, cat si pentru adulti, expozitia dezvaluie mecanismul functionarii animalelor, reprezentate de exemplare robotizate.

Opt animale-robot si peste zece statii de activitati interactive ilustreaza caracteristicile fascinantei vieti a animalelor, precum modul in care un cameleon isi schimba culoarea pielii, tehnica prin care un calamar urias se propulseaza sau abilitatea unei muste de a se deplasa pe un tavan.

Animalele de mari dimensiuni ce populeaza expozitia sunt: cameleonul, rinocerul, calamarul, ornitorincul, o musca ce are o deschidere a aripilor de 3 metri, lacusta, liliacul si o girafa care intampina vizitatorii la intrare. In interiorul robotizat, muschii sunt reprezentati de pistoane, plamanii devin saci de aer pentru ventilatie, iar un computer ia locul creierului.

Activitatile interactive din cadrul expozitiei includ posibilitatea de a controla cameleonul gigantic de la un panou de comanda cu ajutorul butoanelor. Copiii se pot camufla precum un cameleon, cu ajutorul unei haine speciale. Mai mult, micutii vor putea sta agatati pe o suprafata, simuland astfel stabilitatea mustelor.  De asemenea, cei mici vor putea construi un ornitorinc sau o creatura fantastica dupa bunul plac, adaugand la corpul de ornitorinc membre ale animalelor precum coada unui crocodil sau trompa unui elefant pentru a intelege mai bine cum ornitorincul reuneste diverse caracteristici ale mai multor clase de animale.

In plus, specialisti ai platformei Universitatea Cosmos a Universitatii Politehnice Bucuresti vor sustine activitati educative. Studentii vor conduce tururi ghidate in expozitie si vor sustine periodic workshop-uri care vor avea rolul de a completa cunostintele generale ale copiilor despre lumea animalelor prin prisma roboticii.

Tot in cadrul expozitiei, vor rula documentare oferite de Discovery Channel.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s