Program de dotare a maternitatilor

Organizatia Salvati Copiii demareaza programul de dotare pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti din Romania. Afla aici ce orase intra in acest proiect si ce presupune initiativa Salvati Copiii.

Prima institutie care beneficiaza de acest proiect este Spitalul Judetean din Pitesti, care a primit miercuri (26 martie) un incubator pentru nou-nascuti, in valoare de 10.000 de euro. In maternitatea din Pitesti se primesc prin transfer nou-nascuti cu probleme din restul judetului Arges – Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti.

Actiunea urmeaza sa doteze si alte sectii de nou-nascuti din: Bacau, Brasov, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iasi, Harlau, Targu Mures, Roman, Piatra Neamt, Petrosani, Ploiesti, Sibiu, Botosani, Vatra-Dornei, Arad, Timisoara, Vaslui, Focsani si Cluj-Napoca. De asemenea, in Bucuresti, trei maternitati vor fi dotate.

Programul a putut fi posibil datorita contribuabililor, prin campania 2%, dar si a companiilor. In total, peste 2.000.000 RON vor fi investiti in echipamente pentru bebelusi nascuti prematur si in dezvoltarea proiectelor de educatie si suport pentru 5.000 de mame si copii din comunitati defavorizate.

Prematur inseamna nascut inainte de termen, inseamna un organism care nu este pregatit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de ingrijire speciala, de o atentie deosebita, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator si de o echipa pregatita de medici”, a declarat Dr. Mihaela Vintila, sef al sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti.

Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a dotat 18 maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente in valoare de 1.300.00 RON. Peste 1.500 de mame tinere si gravide au fost ajutate de organizatie si 3.600 de copii nascuti prematur au beneficiat de echipamente. Iar numarul poate creste, cu ajutorul sustinatorilor.

Pentru a afla cum poti sustine programul de reducere a mortalitatii infantile, intra pe site-ul salvaticopiii.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s