Riscul de pancreatita acuta dupa masa de Craciun

Riscul de pancreatita acuta dupa masa de Craciun

A venit din nou acel moment din an in care vrem sa insistam asupra moderatiei in alimentatie. Pentru ca masa de Craciun este mereu imbelsugata si plina de bunatati si pentru ca ne este greu sa ne abtinem si ajungem sa mancam in exces, apare riscul de pancreatita acuta. Cat de grava este aceasta afectiune si care sunt semnele ei? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Pancreatita acuta este o inflamatie a pancreasului, cauzata de combinatia dintre un consum excesiv de grasimi si un consum excesiv de alcool (in special tarie). Efectele pot varia de la o simpla indigestie, pana la dereglarea glicemiei si pana in cazuri mult mai grave, cand vorbim de spitalizare.

„Cam doua treimi din cazurile de pancreatita acuta se inregistreaza la urgente in primele 2-3 saptamani ale lunii ianuarie, din toate cazurile de pe parcursul unui an”, avertizeaza dr. Gabi Man, medic nutritionist, pentru a demonstra ca, in majoritatea cazurilor, afectiunea este cauzata de excesele facute la masa de Craciun. Iar solutia ei este simpla: nu trebuie sa te privezi de nimic, ci doar sa mananci cu moderatie.

Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, ce semne ar trebui sa iti dea de gandit ca te confrunti cu o pancreatita acuta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s