Riscul de astm la copii, diminuat de suplimentele de fier luate de mamici in timpul sarcinii

O dieta echilibrata si bogata in nutrienti este esentiala pentru dezvoltarea fetusului, insa rezervele de fier sunt mai cu seama importante, pentru ca afecteaza sanatatea aparatului respirator.

Conform EmaxHealth.com, citat de Ziare.com, 9% dintre gravide sunt anemice, iar in 95% dintre cazuri de vina este carenta de fier, astfel ca necesarul de fier creste simtitor in timpul sarcinii, fierul fiind esential pentru hemoglobina, celulele rosii din sange care transporta oxigenul catre celule si tesuturi.

In timpul sarcinii, cantitatea de sange din corpul unei femei aproape ca se dubleaza, de aceea, in aceasta perioada o femeie are nevoie de 27 de miligrame de fier pe zi.

In cadrul unui studiu recent, trei cercetatori au monitorizat 597 de familii, observand ca 12% dintre mame erau anemice. 17% dintre bebelusii nascuti au fost diagnosticati cu astm pana la varsta de 6 ani.

In afara de deficienta de fier, o alta cauza a anemiei poate fi carenta de acid folic sau Vitamina B12, in stransa legatura cu globulele rosii din sange.

In SUA, unde s-a realizat studiul, mai bine de 22 de milioane de locuitori sufera de astm, printre care 6 milioane de copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s