Revenirea in forma dupa nastere

Revenirea in forma dupa nastere

Daca te pregatesti sa devii mamica, este important sa stii ca va dura ceva timp pana sa iti intri din nou in forma. Este bine sa te pregatesti emotional, sa iti gasesti grupul de suport si sa stii etapele prin care vei trece. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum te refaci dupa nastere si in cat timp.

Perioada de dupa nastere este o perioada grea pentru femeie, pentru ca sunt multe lucruri noi dintr-odata. Pe de o parte, este venirea pe lume a copilului, care inseamna deja un univers de griji si de ingrijiri”, explica dr. Dana Jianu, medic primar, chirurgie plastica. Pe de alta parte, corpul tau va fi, cel mai probabil, afectat de perioada de sarcina.

Iar primul pas spre refacere este sa ai rabdare. Nu este indicat sa faci prea mult efort fizic imediat dupa nastere (de sport nici nu mai vorbim). In general, medicii recomanda sa ii dai ragaz corpului tau inca 9 luni pentru a-si reveni in forma. Cu timpul si cu un regim sanatos, vei observa ca dai jos kilogramele in plus si, dupa alaptare, vei vedea ca sanii revin la forma initiala.

Dar ce faci cand corpul tau nu se mai reface nici dupa acest timp? Cele mai frecvente probleme care persista dupa nastere sunt muschii departati, hernia abdominala, cicatricea de la cezariana deformata, pielea lasata si sanii lasati.

La Traieste Sanatos cu Simona, dr. Dana Jianu iti spune ce poti face in privinta lor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s