Reteta budinca de clatite cu banana – pentru copii

Ingrediente budinca de clatite cu banana

Ingrediente: pentru aluatul de clatite avem nevoie de 90 gr faina, 2 linguri cacao, 2 oua batute, 300 ml lapte dulce, 15 gr unt topit si o lingura de zahar tos. Pentru umplutura avem nevoie de 8 banane taiate rondele, 3 linguri de rom, o lingura zahar, zeama si coaja rasa de la o jumatate de portocala.

Mod de preparare: Pune faina amestecata cu cacaoa intr-un castron, fa o gaura in centru, adauga ouale, zaharul si jumatate din lapte si bate bine cu telul, astfel incat sa obti o compozitie semilichida. Las-o sa stea cam o ora in frigider, apoi cu ajutorul mamei coaceti clatitele intr-o tigaie de teflon. Aseaza clatitele pe o farfurie si acopera-le cu hartie pergament.

Taie bananele rondele, apoi amesteca-le cu esenta de rom, zaharul, zeama si coaja de portocala. Intinde clatitele pe o planseta si pune umplutura in parti egale pe fiecare clatita. Ruleaza clatitele si taie-le in bucati de 2 cm si jumatate lungime. Aranjeaza bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt.

Acum ne ocupam de prepararea unui sos alb. Pune 25 gr de unt intr-o tigaie, lasa-l sa se topeasca, apoi pune 25 gr de faina si lasa putin sa se prajeasca, amestecand continuu. Ia tigaia de pe foc, adauga laptele treptat, pune-o inapoi pe foc si lasa-o sa dea in clocot. Lasa sa fiarba la foc mic 2 minute, timp in care amesteci bine pana se ingroasa sosul. Lasa sa se raceasca, apoi adauga o lingura de miere, amestecand bine. Toarna acest sos peste clatite, presara coaja rasa de portocala si 15 grame de fulgi de migdale. Acum baga vasul la cuptor pentru 15 minute, pana se rumenesc migdalele. Se serveste fierbinte.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s