Resurse pentru siguranta online a scolarilor

Resurse pentru siguranta online a scolarilor

Parintii sunt, de multe ori, nesiguri in ceea ce priveste tehnologia in viata copiilor. Pe de o parte, vor ca cei mici sa exploreze, pe de alta parte vor sa ii stie in siguranta online. La Meditatii pentru parinti, incercam sa rezolvam aceasta tensiune, prin resurse pe Internet, destinate parintilor si scolarilor.

„Inainte de a-l pregati pe cel mic sa navigheze in siguranta pe Internet, e nevoie ca parintii sa fie informati”, spune Georgiana Rosculet, reprezentant Salvati Copiii.

Tot ea sugereaza ca siguranta online nu ar trebui predata ca o lectie, ci este nevoie sa le oferim copiilor resursele prin care ei insisi pot descoperi cum sa se protejeze, prin care sa gaseasca raspunsuri la nelamuriri si prin care sa se simta ascultati.

Mai multe despre ce resurse au la dispozitie parintii si scolarii gasesti acum, la Meditatii pentru parinti.

Siguranta online incepe prin informare

Pentru a-i ajuta pe parintii ingrijorati si pe copiii nedumeriti sa navigheze in siguranta online, Salvati Copiii le-a pus la dispozitie un site plin cu resurse utile. Este vorba despre Ora de net, unde cei mici gasesc jocuri, caiete de lucru si lectii video, pe teme ce privesc siguranta pe Internet.

In acelasi timp, site-ul le aduce informatii si parintilor si cadrelor didactice, cu privire la tehnologia in viata copiilor. Iar oricine poate folosi liniile de consiliere ctrl_AJUTOR si esc_ABUZ, pentru situatii neplacute sau chiar ilegale intalnite in mediul online.

Descopera mai multe informatii despre ce stiu parintii despre activitatea copiilor in online, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s