Renumitul specialist Dr. Gabor Maté se va afla la București pe 16 și 17 Octombrie

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei anunță pentru această toamnă cel mai important eveniment dedicat sănătății mentale și relaționale: conferința „Normal Anormal” susținută de specialistul Dr. Gabor Maté la București.

Conferința va avea loc pe 16 și 17 Octombrie, în sistem hibrid, fiecare din cele două zile fiind destinată unei teme aparte:

  • Ziua 1 – Cum să reechilibrăm balanța în relația adult – copil
    „Iubirea nu este suficientă”, spune Dr. Maté când vorbește despre ce le putem oferi copiilor. Și atunci ce e de ajuns? Și de ce? În prima zi a acestui eveniment, Dr. Maté ne va ajuta sa înțelegem cum se dezvoltă creierul și care sunt implicațiile faptului că diferiți factori de mediu, în special părinții, ne influențează. Cum ajungem să ne auto-definim? Cum ajungem să ne comportăm, să privim și să experimentăm lumea în care trăim?
  • Ziua 2 – Mitul normalității
    Cum definim „normalul”? De ce țările vestice care au sisteme medicale avansate înregistrează o creștere a cazurilor de boli cronice și a bolilor în general?
    Dr. Maté a ajuns la concluzia că maniera în care a fost înțeles „normalul” până acum este una eronată. Definirea conceptului de „normal” a neglijat, consideră Dr. Gabor Maté, rolul pe care îl are trauma, stresul, precum și presiunea zilnică pe care lumea modernă o exercită asupra corpurilor și minților noastre cu pretul sănătății. În cea de-a adoua zi a evenimentului organizat de ISTT, Dr. Maté va analiza cauzele acestei situații și va face conexiuni între suferința noastră și presiunea pe care suntem nevoiți să o suportăm zi de zi.
Diana Vasile, președinte ISTT

„Pentru noi este o onoare să-l avem alături pentru a doua oară pe Gabor Maté. Suntem entuziasmați nu doar în așteptarea discuțiilor și a experiențelor valoroase pe care le vom împărtăși, ci și pentru că este prima oară după aproape doi ani când ne putem vedea cu toții, față în față, și vom avea din nou ocazia să fim aproape unii de alții.” (Diana Vasile, președinte ISTT)”

MITUL NORMALITĂȚII: Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică – noua carte scrisă de Dr. Gabor Maté și de Daniel Maté

Cu peste 20 de ani de lucru cu trauma și cu dependentele, cu o vastă experiență în îngrijirile paliative și o bună cunoaștere a ultimelor descoperiri din domeniul psihotraumatologiei, Dr. Maté este un speaker și un profesor căutat care se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății, profesorilor, dar și publicului larg din toată lumea. În cadrul conferinței „Normal Anormal” din 16 și 17 Octombrie, participanții la eveniment vor avea acces la cărțile specialistului, precum și la cea mai nouă dintre ele, „Mitul normalității – Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică”. Vor fi organizate sesiuni dedicate de autografe din partea autorului.

Evenimentul este hibrid, cei care opteaza pentru participarea fizică sunt așteptați la hotel Ramada North din București. Evenimentul va fi susținut în limba engleză, iar ISTT oferă servicii de traducere simultană în limba română, atât pentru participanții din sală, cât și pentru participanții online.

Mai multe detalii legate de eveniment găsiți pe site-ul ISTT, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s