Relatia autentica dintre parinti si copiii lor

Cum creezi o relatie autentica intre tine si copilul tau? Cum stie puiul tau ca este iubit si ce se intampla cand are senzatia ca nu e asa? Afla aici.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Urania Cremene, specialista in relatia dintre parinti si copiii lor, ne ofera cateva sfaturi pentru a relationa mai usor cu puii nostri.

Din numeroasele sale conversatii cu parinti si cadre didactice, din ce in ce mai multi copii au comportamente legate de stres – sunt timizi sau anxiosi, au tulburari de somn, isi rod unghiile etc.

„Multi dintre ei refuza sa mai doarma sau imping ora de somn foarte tarziu, pentru ca isi doresc sa stea cu parintii sau sa fie cu ei”, spune Urania Cremene.

Si toate acestea se traduc prin nevoia lor de a petrece timp in familie, cu parintii lor. Dar nu oricum, ci un timp de calitate, in care sa simta ca parintii sunt prezenti si atenti la ei, in care cei mici sa se simta iubiti.

„Copilul, pur si simplu, isi doreste prezenta ta, a parintelui, exclusiva. Cred ca de asta avem nevoie, in primul rand, pentru o relatie autentica: sa ne propunem sa fim acolo”, continua Urania Cremene.

Afla aici ce sfaturi are ea pentru parinti, in vederea legarii unei relatii autentice cu copiii lor.

Urania Cremene face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s