Reactiile copiilor cand parintii pleaca la munca in strainatate

Reactiile copiilor cand parintii pleaca la munca in strainatate

Sunt multe familii in care cel putin unul dintre parinti este plecat sa lucreze in alta tara, iar copiii raman cu celalalt parinte, cu bunicii sau in alte aranjamente. Totusi, inainte de a lua decizia de a pleca la munca in strainatate, este important sa stii cum va fi afectat micutul tau, in functie de varsta sa si de alte elemente. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre astfel de situatii.

„E important sa tinem cont ca nicio pregatire nu este suficienta pentru a compensa natura biologica a nevoii copilului. Este important sa ne asumam consecintele”, explica psihoterapeuta Vistiana Long.

In acelasi timp, exista si o varsta la care plecarea unuia dintre parinti il poate afecta mult prea mult pe copil. Daca mama micutului pleaca in alta tara prea curand dupa nastere, dezvoltarea copilului ar putea avea de suferit. Din cauza ca puiul inca nu s-a separat complet de mama, din cauza ca inca are nevoie de atingerea ei si ca nu si-a descoperit inca independenta, „poate sa apara o ruptura interioara”, dupa cum ne spune si Vistiana Long.

Vezi si articolul: Mamele plecate in strainatate

Totodata, indiferent de varsta copilului sau de parintele care pleaca, este nevoie sa fii intelegator fata de emotiile copilului tau. Este foarte posibil sa apara reactii puternice si rabufniri emotionale. Iar micutul tau are nevoie de timp si compasiune pentru a ajunge sa accepte noua situatie.

Mai multe despre cum le vorbim copiilor atunci cand parintii pleaca la munca in strainatate iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s