Puzzle imposibil dintr-o coala de hartie

De obicei, cand ne gandim la trucuri ne vin in minte scamatorii uimitoare facute de magicieni cu jobenuri amuzante. Exista insa tot felul de alte trucuri, unele chiar foarte simple, pe care le poate face chiar si un copil de cativa ani.

Un astfel de truc iti aratam astazi. Este uimitor de simplu de realizat, dar parca si mai uimitor de privit la final, incercand sa intelegi cum e posibil sa realizezi un puzzle ‘imposibil’.

Tot ce iti trebuie pentru aceasta activitate sunt o coala de hartie A4 si o foarfeca.

Iata ce ai de facut:

  1. Impatureste coala de hartie pe jumatate, pe lungime, apoi despatureste-o.
  2. Fa o taietura in mijlocul uneia dintre jumatatile indoite (din exterior pana la cuta din mijloc).
  3. Imparte cealalta jumatate de coala in trei fasii, facand doua taieturi. Desi nu e nevoie sa masori cu rigla distantele, incearca sa te asiguri ca fasiile din margine sunt aproximativ egale, dar mai subtiri decat fasia din mijloc.
  4. Impatureste si despaturesteste cele doua fasii din margine, ca sa intaresti cuta din mijlocul colii de hartie.
  5. Aseaza coala de hartie in fata ta, cu latura taiata doar pe jumatate inspre tine, apoi aseaza mana stanga pe fasia din partea stanga sus si „rasuceste”  usor jumatatea din partea dreapta a colii. Vei obtine, astfel, un puzzle-ul aproape imposibil de descifrat.

Lasa-i pe ceilalti sa incerce sa ghiceasca secretul si tine minte cum poti explica trucul, rasucind inapoi coala de hartie.

Vezi si:

Iata, mai jos, si o varianta video a tutorialului:

Sursa: https://www.whatdowedoallday.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s