Punte între lumi în 10 ani de Teach for Romania

Miercuri, 12 iunie, Teach for Romania a celebrat 10 ani de activitate alături de Ministrul Educației, Ligia Deca, și Wendy Kopp, Co-Fondatoare Teach for America.

ONG-ul a sărbătorit eforturile depuse timp de o decadă pentru a duce educație de calitate în medii vulnerabile prin profesori motivați și bine pregătiți. Evenimentul a celebrat oamenii Teach – profesori, alumni, angajații organizației, fondatorii, membrii Boardului și întreaga comunitate de finanțatori, parteneri media și parteneri instituționali care au făcut posibili acești primi 10 ani. Astăzi, Teach for Romania este o comunitate de peste 500 de profesori care au lucrat cu peste 90,000 de copii din medii vulnerabile, cu programe complexe, parteneriate stabile cu instituțiile relevante din învățământul public, o organizație care a agregat investiții de peste 10 milioane de euro in educație de la partenerii finanțatori.

În spectacolul regizat de Bobi Pricop discursurile profesorilor și învățătorilor și momentele pregătite de elevi au abordat teme recurente în realitatea școlilor din medii vulnerabile: lupta împotriva abandonului școlar, alfabetizare, segregare, violență, motivație și perseverență.

„Am văzut cum alumnii Teach for Romania încep, încet încet să își facă loc în leadership-ul școlilor și sper tare mult ca în curând să îi avem și în leadership-ul instituțiilor centrale, județene care se ocupă de educație. Cred că România are mare nevoie de puterea voastră de schimbare, de realismul vostru și mai ales de experiența de a schimba destine. Avem nevoie de asta și pentru țară, nu numai pentru școlile care au fost suficient de norocoase să vă aibă în corpul profesoral. Ați demonstrat că metoda Teach funcționează. Cointeresarea tuturor celor cărora le pasă funcționează.” – Ligia Deca, Ministrul Educației.

„Nu trăim într-o eră bună pentru sistemul educațional. Testele PISA, la fel și Raportul RISE publicat anul trecut arată că ne aflăm în mijlocul unui declin al rezultatelor școlare în rândul tinerilor din țările aflate în curs de dezvoltare. Este timpul pentru o resetare a educației în termeni de prioritate și metodă de abordare la școală. Cercetătorii au concluzionat că tindem să investim toată energia în partea tehnică a educației: curriculum, formarea profesorilor, logistică și asigurarea unei tehnologii adecvate pentru studiul la clasă, dar nu este suficient. Ce lipsește este implicarea colectivă, aducerea împreună a tuturor celor care pot contribui la educația și dezvoltarea copiilor.” – Wendy Kopp, CEO Teach for All.

De 10 ani Teach for Romania construiește o punte între lumi și reușește să aducă împreună elevii din comunități vulnerabile și profesioniștii dedicați care își doresc să fie acolo, la firul ierbii, să depășească împreună fiecare obstacol, să sărbătorească fiecare reușită.

Transmisiunea evenimentului „Punte între lumi” se regăsește pe pagina de Facebook Teach for Romania, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s