Proiectul 'Creste prin teatru', la finalul primului modul

Prima serie de ateliere de arta dramatica pentru copii din cadrul proiectului „Creste prin teatru” a ajuns la final.

Atelierele s-au desfasurat in ultimele 3 luni si au urmarit evolutia a 12 copii, sub indrumarea unui expert in arta dramatica si a unui psiholog. In cadrul atelierelor, copiii au urmat exercitii de arta actorului, cu rolul de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si relationare in grup.

[imagelink=”1172″ class=”imageLeft”] Concluziile si rezultatele primei etape a proiectului au fost prezentate in cadrul unui atelier demonstrativ, cu public, in care copiii au fost pusi in situatia de a se exprima liber pe scena, sub lumina reflectoarelor.

Programul de educatie alternativa prin tehnici imprumutate din teatru, dezvoltat de UPC Romania si Teatrul „Ion Creanga” va continua si anul viitor cu inca doua module. In plus, in luna februarie va fi pus la dispozitia tuturor vizitatorilor site-ului www.cresteprinteatru.ro un ghid de educatie prin arta dramatica ce prezinta metodologia de lucru din cadrul proiectului. 

Astfel, metoda alternativa de educatie prin joc si arta dramatica dezvoltata in cadrul proiectului va putea fi preluata si de alti educatori sau formatori, pe baza acestui ghid, care va contine metodologia de desfasurare a programului, precum si exemple de exercitii si concluzii din punct de vedere al psihologiei copilului, semnate de psihologul Carmen Anghelescu.

Proiectul “Creste prin teatru” se desfasoara pe o perioada de 9 luni, fiind organizat in 3 serii consecutive si constand in ateliere de arta dramatica.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective clare, formulate de catre psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmari dezvoltarea graduala a unor abilitati si competente utile in viitor.

Inscrierile pentru atelierele de arta dramatica se pot face prin completarea unui formular online, alaturi de trimiterea unei scrisori de motivatie electronice, accesand sectiunea dedicata de pe www.cresteprinteatru.ro.

Inscrierile continua pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar urmatoarea preselectie va avea loc in prima saptamana din luna ianuarie 2011.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s