Adopta un urs!

Fondul Mondial pentru Natura – WWF a lansat „Adopta un urs!”, prima campanie online de strangere de fonduri derulata de organizatie in Romania, sumele obtinute urmand sa fie utilizate pentru proiectele WWF de conservare a padurilor, „casa” ursului brun.

[imagethumb=”1170″ class=”imageLeft”] Campania pune la dispozitie site-ul interactiv www.adoptaunurs.ro unde, in trei pasi simpli, se poate adopta simbolic un urs.

„Este un gest cu tripla semnificatie: pentru natura, prin fondurile pe care le alocam proiectelor de conservare, pentru o persoana draga, prin cadoul (o jucarie de calitate marca WWF) pe care il trimitem celor care adopta si prin actiunea insasi de a face o fapta buna”, precizeaza Dana Caratas, coordonatoarea proiectului.

Ursul brun este o specie reprezentativa pentru Romania, un simbol al bogatiei si diversitatii naturii, iar prezenta lui este dovada unui mediu natural sanatos si nealterat. Ursul brun are un rol extrem de important in pastrarea biodiversitatii, insa numarul exemplarelor din aceasta specie a cunoscut un declin dramatic in ultimele doua secole.

Daca in trecut ursul brun era larg raspandit in Europa, astazi specia a disparut din multe tari de pe continent. In prezent, aproximativ 14.000 de exemplare de urs brun mai pot fi gasite in Europa (fara Rusia). Dintre acestea, mai mult de 6.000 traiesc in Romania, cea mai numeroasa populatie de ursi bruni de pe continent, conform raportului IUCN „Plan de actiune pentru conservarea ursului brun in Europa” (1999).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s