Proiect de arta contemporana pentru copii la Cluj-Napoca si Constanta

Dupa minunata primire de care s-a bucurat proiectul Imi place/ Nu-mi place… prin arta in Bucuresti, acesta iti continua plimbarea prin tara, in doua orase ce deabia il asteapta: Cluj Napoca si Constanta.

Prin proiectul Imi place/ Nu-mi place… prin arta, Asociatia Da’DeCe si-a propus ca pe durata anului 2016 sa-i apropie pe copiii de 9-12 ani de arta contemporana, prin medierea intelegerii acestui mediu si prin procesul de creare a unor lucrari originale de arta. Proiectul consta in mai multe intalniri intre artisti-pedagogi, elevi de clasele III-VI si muzee de arta moderna si contemporana din 3 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca si Constanta, in vederea crearii de catre copii a unor lucrari de arta originale si a cate unei expozitii-instalatie.

Atat atelierele, cat si expozitiile, se vor desfasura in spatii din cadrul muzeelor, artistii vor ghida grupul de copii in procesul creator, pornind de la experientele celor mici si ajungand la transpunerea acestora in lucrari de arta, in diferite tehnici: pictura, grafica, instalatii care stimuleaza simturile, fotografie etc.

  1. Muzeul de Arta Constanta gazduieste programul in cadrul Centrului pentru Educatie Interculturala aflat in incinta muzeului, in perioada 23 septembrie – 21 octombrie, iar vernisajul expozitiei, care va cuprinde lucrarile realizate de micutii artisti, va avea loc in data de 4 noiembrie. La ateliere vor participa copiii din clasa a III-a B, de la Scoala Gimnaziala nr. 22 „I. C. Bratianu”, Constanta.
  2. In Cluj Napoca, la ateliere vor participa copiii de clasa a IV-a din Scoala Onisifor Ghibu. Acestea se vor desfaSura in perioada 23 septembrie – 14 octombrie in cadrul Muzeului de Arta Cluj-Napoca, iar vernisajul expozitiei se va intampla in data de 19 octombrie

Mai multe detalii despre programul evenimentului, cat si descrierile indrumatorilor implicati in proiect, gasiti aici.

Imi place/Nu-mi place… prin arta este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Pentru oferta completa de programe pentru copii si parinti, vizitati  www.asociatiadadece.ro, https://www.facebook.com/asociatiadadece sau  https://asociatiadadece.wordpress.com/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s