Programe de prevenire a incendiilor in scoli

Fiecare inspectorat scolar judetean trebuie sa puna la dispozitia Ministerului Educatiei un program pe termen lung de prevenire a incendiilor in scoli.

Anuntul a fost facut ieri de Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in cadrul unei videoconferinte pe tema prevenirii unor potentiale incendii in unitatile de invatamant preuniversitar.

La intalnire au participat, alaturi de Ministrul Educatiei, inspectorii scolari generali din tara si reprezentantii Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, in scopul prevenirii incendiilor si a altor situatii de urgenta, fiecare inspectorat scolar judetean va trebui sa puna la dispozitia Ministerului Educatiei, pana la 1 octombrie a.c., un program pe termen lung de prevenire a incendiilor in scoli.

De asemenea, fiecarei scoli ii revine pregatirea unui plan de preventie, pe termen lung, in stransa colaborare cu reprezentantii Inspectoratelor Judetene pentru Situatii de Urgenta, plan care sa cuprinda exercitii si simulari ale unor situatii de urgenta in caz de incendiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s