Program Teatrul Ion Creanga - Aprilie 2017

Program Teatrul Ion Creanga – Aprilie 2017

Cauti piese de teatru pentru copii, care sa va faca sa radeti, sa visati si sa va jucati in familie? Atunci rasfoieste programul pe aprilie de la Teatrul Ion Creanga. In aceasta luna, zburam prin povesti, ne jucam de-a micul print, intram intr-un iglu si ne jucam cu zapada si, bineinteles, ne aducem aminte de basmele copilariei!

O POVESTE A PORCULUI (+5 ani) Spectacol gazduit de Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28)

 • 11 aprilie, ora 18:00
 • 29 aprilie, ora 11:00

Doi oameni simpli (un mos si o baba, dupa cum spune povestea), macinati de singuratate, se hotarasc sa ia drept copil prima fiinta care le iese in cale. Atunci, soarta ii arunca mosului in drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte marete. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

IGLU (sub 3 ani) Spectacol gazduit de Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28)

 • 04 si 08 aprilie, ora 18:00

Teatrul Ion Creanga ii invita pe cei mai mici spectatori sa descopere ce se afla sub straturi-straturi de zapada. Acestia vor intra intr-o lume unde vor fi indemnati sa fie creativi si curiosi, spectacolul dezvaluind, cu gingasie, sentimente, personaje si obiecte care se pot ascunde intr-un iglu de gheata.

FARA FRICA (3-6 ani) Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

 • 06, 13 si 21 aprilie, ora 18.00

Padurea poate fi un loc intunecos, foarte periculos. Urechila si Pamatuf stiu ca, pentru un iepure, e bine sa nu te indepartezi prea tare de luminis, sa fii atent si precaut. Din cand in cand, ai totusi nevoie de putin curaj. Însă unde il poti gasi? Prin copaci? In buzunare? Sau in stratul cu morcovi?

PERNUTA SOMNOROASA (sub 3 ani) Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 • 03 aprilie, orele 17.00 si 19.00
 • 07, 27 si 28 aprilie, ora 18.00

Cand vine ora de culcare si lumina se stinge, imaginatia unui copil se aprinde. Povesti cu forme prind contur, iar noi jocuri sunt inventate in acest moment special, cuprins intre Noapte buna! si adormire. O aventura comprimata in 35 de minute, cat un pui de somn, spectacolul se incheie cu o surpriza senzoriala: micutii visatori sunt incurajati sa exploreze un tunel construit din pernute pufoase.

BUNA DIMINEATA! (sub 3 ani) Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

 • 08 si 29 aprilie, ora 18.00
 • 20 aprilie, orele 17.00 si 19.00

Plecand de la povestea unei dimineti ca oricare alta, cei doi protagonisti, Ema si Thomas, ne propun sa descoperim noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc. Pana la urma, cu ce e diferit un avion de o lingura? Intr-o atmosfera plină de candoare, vom descoperi cat de usor e sa nu te plictisesti dacă schimbi din cand in cand punctul de vedere.  

TINERETE FARA BATRANETE SI VIATA FARA DE MOARTE (+6 ani) Spectacol gazduit de Teatrul Excelsior (Str. Academiei, nr. 28)

 • 08 si 22 aprilie, ora 11.00

In vremea veche, cand Pamantul parea mai aproape de cer, au aparut, din cuvinte, samburi de povesti nemuritoare. Apoi, au crescut si s-au raspandit, s-au schimbat si s-au rasucit, pastrand in ele sensuri nenumarate. Teatrul Ion Creanga prezinta Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, o poveste care invita tinerii spectatori sa descopere o aventura care a fermecat generatii.

ZBOR PRIN POVESTI (3-6 ani)

 • 19 aprilie, ora 19.00 – Teatrul Ion Creanga – Sala mica (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)
 • 30 aprilie, ora 11.00 – Spectacol gazduit de Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Inainte de culcare, doi copii incep sa citeasca. Si sa viseze. Danseaza printre picaturi de ploaie, prin oceane, prin paduri si isi dau singuri seama ca, folosindu-si imaginatia, pot crea orice poveste, o pot invarti si rasuci, pana cand se transforma in aventura.

DE-A MICUL PRINT (4-6 ani) Teatrul Ion Creanga – Sala mica  (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)

 • 05 si 26 aprilie, ora 18.00

Exista cativa oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer intr-o noapte senina. Exista cativa oameni care chiar l-au cunoscut pe Micul Print, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toti trandafirii si toti baobabii de pe Pamant. Le-a dat viata si le-a oferit cuvinte pe care e bine sa ni le amintim din cand in cand.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s