Problemele pielii iarna

Pielea noastra sufera foarte mult in sezonul rece si pot aparea o serie de transformari, de la uscaciunea cutanata cu mancarimi pana la urticaria produsa de frig. In cazul unui bebelus ne putem da seama de transformarile produse de frig atunci cand revenim acasa si pielea acestuia este foarte rosie, cu leziuni si fisuri, in zonele expuse la frig. E bine sa fim atenti si in cazul in care observam ceva suspect sa mergem la medic cu copilul pentru ca sunt afectiuni mai grave care pot aparea.

Urticaria afrigore este foarte greu de diagnosticat si reprezinta un soi de alergie la frig, care poate duce pana la asfixiere. Sunt cazuri speciale, dar nu trebuie sa le ignoram.

Pentru a preveni probleme de piele pe timpul iernii este recomandat sa ne imbracam gros, sa folosim creme emoliente, sa nu facem dusuri fierbinti si de lunga durata.

Mai multe despre ce se intampla cu pielea atunci cand este frig aflam de  Alice Sapca, medic dermatolog, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s