Problemele ascunse din cazul Bodnariu

Cazul Bodnariu a scos la iveala o dilema complicata. Desi suntem de acord ca bataia nu ar trebui sa fie niciodata o solutie pentru cresterea copiilor, despartirea celor mici de familie este traumatizanta.

Pentru cei care inca nu stiu despre ce este vorba, cazul Bodnariu este povestea unui cuplu din Norvegia, caruia i-au fost luati cei 5 copii (cel mai mic avand doar 4 luni) de autoritatile norvegiene. Parintii au recunoscut ca au dat „palme la fund”, dar sunt de parere ca masurile luate in Norvegia sunt disproportionate si radicale.

Important de mentionat este si faptul ca prevederile legale din Legea Copilului in Norvegia permit despartirea copiilor de familie, chiar si doar pe baza de suspiciune, si limiteaza considerabil autoritatea parintelui fata de copil.

In urma evenimentelor din Norvegia, Cristina Trepcea te invita la o editie speciala a emisiunii Psihotaclale, in care vor fi discutate atat cazul Bodnariu, cat si probleme precum violenta in familie si ruperea copilului de parinti.

Tu ce crezi?

  • Cine crezi ca are dreptate in cazul Bodnariu?
  • Suspiciunea este un motiv suficient pentru interventia autoritatilor?
  • Este doar o chesiune de diferente culturale?

caseta telefon anonim 2

Vrei sa asculti si alte subiecte dezbatute? Intra pe pagina Psihotaclale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s