Probleme de vedere la copiii mici

Probleme de vedere la copiii mici

De la ce varsta incepem sa observam probleme de vedere la copiii mici? Cum este bine sa actionam si ce solutii avem la indemana? Afla raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Daca este sa vorbim despre primul consult oftalmologic (primul, primul), atunci ne vom referi la cel facut in maternitate, imediat dupa nastere. Este vorba despre un consult de rutina, prin care se exclud anumite boli mai grave, cum ar fi cataracta congenitala. In acest moment, o atentie speciala este necesara pentru copiii prematuri, intrucat acestia pot avea mai multe complicatii.

Apoi, pentru a observa probleme de vedere la copiii mici, este nevoie doar sa fim atenti. Daca, la 6 luni, vedem ca prichindelul se uita incrucisat sau ca nu urmareste bine o jucarie sau pe cineva care se misca, mergem la un nou consult oftalmologic.

Totodata, consultul oftalmologic la copii ar trebui sa se desfasoare in mod regulat, pentru ca multe lucruri se pot intampla de la un an la altul.

Mai multe despre posibilele probleme de vedere la copiii mici ne spune dr. Carmen Dragne, medic primar oftalmolog, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s