Privitul la televizor poate fi periculos

Mai multi cercetatori din Europa au realizat un studiu in urma caruia au demonstrat ca privitul in exces la televizor poate duce la unele consecinte nefaste asupra sanatatii.

Medicii Anders Grontved, de la Universitatea de Sud din Danemarca, si Frank Hu, de la Scoala Harvard de Sanatate Publica, au descoperit ca mancatul alimentelor nesanatoase in timpul vizionarii programelor TV duce la imbolnavire.

Mai mult, cei doi cercetatori au estimat ca, pentru fiecare doua ore petrecute in fata televizorului, persoanele prezinta un risc cu 20% mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15% mai mare de a avea boli de inima si cu 13% mai mare de a muri din alta cauza.

Maureen Talbot, de la Fundatia Inimii din Marea Britanie, a comentat rezultatele studiului, afirmand ca dovezile sunt clare si arata ca privitul la televizor poate creste riscul de ambolnavire de boli ale inimii.

„Stiu sigur ca toti am pierdut seri intregi stand pe canapea in fata televizorului, rontaind gustari si biscuiti si band sucuri dulci sau alcool, dar este important ca aceasta activitate sa nu devina o obisnuinta. Ar trebui sa fim mai selectivi in privinta timpului pe care il petrecem in fata televizorului si sa fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizica cel putin cinci zile pe saptamana pentru a ne pastra inimile sanatoase”, a spus acesta.

Sursa: Adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s