Liceenii, provocati la nediscriminare

Timp de aproape doua saptamani, intre 27 mai si 8 iunie, peste 80 de liceeni din cinci orase au acceptat invitatia Policy Center for Roma and Minorities de a participa la o serie de dezbateri cu scop educational ce au avut in prim plan probleme sociale de actualitate precum discriminarea, rasismul si combaterea stereotipurilor culturale negative.

Caravana nationala “Provocare la nediscriminare” a trecut prin Timisoara, Iasi, Buzau, Cluj-Napoca, Bucuresti si a reunit o serie de personalitati din spatiul public autohton care au incercat sa-i provoace pe tineri la o gandire critica a problemelor si la analiza efectelor provocate de acestea.

Printre cei care au ales sa-i provoace pe liceeni la nediscriminare s-au numarat Dragos Bucurenci, psihologul Mugur Ciumageanu si jurnalistii Liana Alexandru, Georgeta Petrovici si Mircea Toma. 

Cei mai multi dintre tineri au mentionat ulterior dezbaterilor ca se considera putin informati cu privire la subiectul romilor si ca in general informatiile le obtin din mass-media.

Policy Center for Roma and Minorities si-a propus ca prin implicarea tinerilor in astfel de evenimente, sa raspunda pe de o parte nevoii acute de dezbatere publica cu privire la discriminare, rasism si stereotipuri culturale negative si pe de alta parte nevoii de a include tinerii in discutiile din spatiul public si de a le oferi astfel ocazia de a se exprima.

Seria de evenimente face parte din campania REACT, implementata in Romania si Italia de Policy Center for Roma and Minorities si sustinuta de Comisia Europeana.

REACT este un proiect pilot de constientizare prin care se urmareste stimularea implicarii active a cetatenilor romi si a celor majoritari in viata civica, acesta fiind implementat de trei ONG-uri din Romania, Bulgaria si Albania, sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s