Primul Grand Prix International de Gimnastica Ritmica din Romania

In acest weekend, are loc o premiera pentru publicul roman: primul Grand Prix International de gimnastica ritmica se desfasoara in perioada 13 – 15 mai, la Sala Polivalenta din Bucuresti.

In cadrul evenimentului, publicul bucurestean va putea aplauda 17 sportive din 13 tari. De asemenea, alaturi de Grand Prix se va desfasura si Cupa Irina Deleanu, unde vor evolua 38 de sportive din 11 tari.

O veti putea admira pe Ana Luiza Filiorianu, gimnasta noastra ce a reusit sa califice Romania la Olimpiada de la Rio pentru prima data dupa 20 de ani.

In competitie vor fi prezente si sportivele:

  • Melitina Staniouta, medaliata cu bronz in proba individual compus la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, vicecampioana europeana si mondiala cu echipa in 2009, 2010, 2011, 2014, 2015, medaliata in finalele pe obiecte la numeroase Grand Prix-uri, Cupe Mondiale, Campionate Mondiale si Campionate Europene;
  • Halkina Katsiaryna, vicecampioana mondiala si europeana cu echipa Belarusului atat in 2014 cat si in 2015, calificata la Jocurile Olipice de Vara de anul acesta;
  • Pazhava Salome (Georgia), locul 4 la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, locul 3 la panglica in cadrul primei editii a jocurilor olimpice europene (Baku 2015);
  • Veinberg Filanovsky (Israel), medaliata in finalele pe obiecte la numerioase Grand Prix-uri si Cupe Mondiale, locul 4 cu echipa in cadrul campionatelor mondiale si europene din anul 2015, finalista in majoritatea cupelor mondiale din anii 2014, 2015;
  • Averina Arina si Averina Dina, doua gimnaste tinere, care reprezinta Rusia la majoritatea competitiilor din anul 2016, medaliate la toate Grand Prix-urile si Cupele Mondiale din acest an.

Vezi toate participantele AICI.

Programul va incepe in fiecare zi la ora 10 si se va incheia vineri si sambata la ora 18, iar duminica la ora 15, cu Gala Laureatilor. Competitia va fi transmisa live, pe TVR2.

Vezi programul competitiilor AICI.

La Grand Prix are dreptul sa participe o singura gimnasta din fiecare tara, cea cotata cel mai bine. Doar tara organizatoare si tarile cu medalii la competitii mondiale au dreptul sa inscrie doua gimnaste.

In timp ce Grand Prix-ul este dedicat exclusiv senioarelor, Cupa Irina Deleanu se adreseaza junioarelor din toata lumea (dar si senioarelor ce nu au intrat in Grand Prix). Cupa Irina Deleanu reprezinta pentru toate echipele ultima competitie inainte de Campionatul European din Israel (Holon) din luna iunie a acestui an.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s