iQWeLT – Limba germana pas cu pas (P)

Incepand cu 2011, Centrul iQWeLT (pronuntat icvelt) si-a deschis portile catre o noua abordare in predarea si studiul limbii germane ca limba straina. Dedicat copiilor si adolescentilor, Centrul iQWeLT s-a consolidat in timp ca un centru cultural de limba germana, propunandu-si sa suplimenteze impactul informatiilor predate cu proiecte de grup si itinerarii experientiale axate pe specificul cultural german, activitati menite sa alimenteze interesul si motivatia intrinseca a copiilor pentru studiul limbii germane.

Viziunea si valorile Centrului iQWeLT sunt cele care i-au asigurat succesul atat in relatiie cu clientii, cat si cu beneficiarii – respectiv parintii si copii inscrisi la cursurile de germana.

Aceste valori pornesc de la onestitatea si realismul cu care Centrul iQWeLT priveste specificul nivelului de dezvoltare al fiecarui copil, adaptand procesul de predare la nevoile si aptitudinile copiilor si ajutandu-i astfel sa avanseze in acumularea cunostintelor de limba germana fara a le alimenta teama de esec sau de evaluare.

Cum e posibil asa ceva? Transformand procesul de predare/invatare intr-o interactiune profesor/elev relaxata si prietenoasa, centrata pe comunicare libera si structurata in etape bine definite, axate alternativ pe predarea continuturilor, respectiv integrarea acestora prin jocuri si activitati de grup ce utilizeaza structurile practice ale limbii germane. In plus, grupele nu depasesc nicioadata 8 cursanti, ceea ce asigura timpul necesar dedicat de catre profesor fiecarui cursant in parte.

Respectul si disciplina bazata pe respectul reciproc sunt alte doua principii de baza ale Centrului iQWeLT, ce contribuie atat in construirea de relatii pozitive intre profesori si cursanti, cat si in mentinerea unei atmosfere non-competitive intre copii. Proiectele de lucru in echipa contribuie, de asemenea, la crearea unor grupuri de studiu care antreneaza toate tipurile de aptitudini ale copiilor, de la capacitatea de analiza si sinteza a informatiei si pana la toleranta, flexibilitate sau asertivitate.

Un alt principiu iQWeLT este descris chiar de motto-ul: „Limba germana pas cu pas” si se refera la respectarea ritmului de achizitie a cunostintelor in studiul unei limbi straine. Cursurile iQWeLT respecta ritmul natural de acumulare a informatiilor pentru fiecare categorie de varsta – copiii evolueaza progresiv si sistematic in insusirea structurilor gramaticale si conversationale, evitand astfel blocajele generate de neconcordanta dintre nivelul de dezvoltare cognitiva al cursantilor si nivelul cunostintelor impuse de materia de curs.

De asemenea, Centrul iQWeLT organizeaza module de studiu separate in timpul vacantei de vara, precum „Scoala de vara de limba germana” sau „Cursurile intensive de vara de limba germana”, module special concepute pentru parcurgerea unor nivele de limba germana – de la incepatori si pana la avansati – in regim de lucru zilnic (2 sau 3 saptamani), spre deosebire de cursurile din timpul anului scolar (1-2 cursuri/saptamana).

Dincolo de preferintele personale care ii pot determina pe parinti sa opteze pentru limba germana ca limba de studiu a copiilor, cresterea cererii cunostintelor de limba germana pe piata muncii din Romania este o realitate incontestabila. In acest context social, Centrul iQWeLT ofera o gama de servicii profesioniste si adaptate realitatilor cotidiene, construind o punte solida intre anii de scoala si viata de adult si contribuind la asigurarea celor mai bune sanse de reusita, oricare ar fi optiunile de viitor ale cursantilor sai.

logo iQWeLT


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s