Primii lideri din viata copilului

Primii lideri din viata copilului

Primii oameni care il inspira pe un copil, care ii transmit valori si de la care invata constant comportamente sunt chiar parintii sai. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre ce inseamna sa fii lider pentru copilul tau si cum cel mic iti preia exemplul de leadership.

In ceea ce ma priveste, la noi in familie – pentru ca suntem o familie mai atipica – leadershipul a fost o chestie de voie, de nevoie. Eu sunt parinte singur”, ne spune Daniela Palade Teodorescu, redactor-sef revista Cariere. In urma modelului sau de leadership in familie, ea a mai mentionat ca „practic, suntem perceputi nu ca o mama cu doi copii, ci ca o echipa”.

Parintii sunt primii educatori si, implicit, primii lideri ai copilului. Asadar, acesti adulti au o responsabilitate foarte mare pe umerii lor, anume aceea de a-si ghida copiii prin primele experiente din viata. „Multi manageri deprind calitati de lider din zona de parenting si invers”, mai spune Daniela Palade Teodorescu.

Despre conceptul de parinte-manager si ce datorii are parintele ca lider pentru copilul sau iti spunem mai multe acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s