Primele schimbari din campania Alege demnitatea!

Andreea Marin, Fundatia „Pretuieste Viata” si partenerii sai anunta primele schimbari in bine pentru victimele violentei domestice si persoanele cu dizabilitati, in urma campaniei Alege demnitatea!

Lilia Mandru are 30 de ani si a absolvit cu nota 10 Facultatea de Psihologie, iar acum urmeaza un master in Jurnalism la Bucuresti. Lilia s-a nascut sanatoasa, insa din nefericire a fost scapata din maini de catre medic imediat dupa nastere, coloana vertebrala fiindu-i grav afectata, precum si abilitatea ei de a merge. Acest fapt si-a pus amprenta asupra Liliei. Viata ei a insemnat un sir lung de operatii si internari in spitale, iar rezultatul cel mai bun pentru sanatatea ei este faptul ca se poate deplasa destul de greu, doar cu acel cadru.

Tatal Liliei a murit de leucemie cand ea avea doar doi ani. Insa mama ei i-a oferit toata dragostea sa neconditionata si a incurajat-o sa isi urmeze visurile. Astfel, tanara face voluntariat pentru a ajuta si alte persoane cu dizabilitati sau care sunt in situatia violentei domestice.

Lilia Mandru a devenit protagonista spotului proiectului Alege demnitatea!, pe care il poti urmari pe site-ul oficial. Lilia este un exemplu pentru sute de mii de romani care trec prin greutati in fiecare zi.

De cand a inceput proiectul Alege demnitatea! si pana acum, zeci de oameni, victime ale violentei domestice si persoane cu dizabilitati, urmeaza deja cursuri de calificare in diverse meserii, sunt sprijiniti de specialisti (juristi, psihologi, psihiatri, asistenti sociali, consilieri vocationali) si se indreapta spre o viata mai buna.

Pentru a afla povestile direct de la beneficiari, informatii cu privire la rezultatele proiectului, statistici despre violenta domestica si persoanele cu dizabilitati, dar si opinii ale expertilor din domeniu, esti invitat la conferinta de presa de joi, 6 noiembrie, de la ora 12:30, ce va avea loc la The Hub Bucharest (Str. Halelor nr. 5, etaj 2).

La eveniment vor participa:

  • Andreea Marin, Fondator Fundatia Pretuieste Viata
  • Lilia Mandru, persoana cu dizabilitati
  • Femei beneficiare ale proiectului, victime ale violentei domestice
  • Oana Sandu, jurnalista specializata pe probleme de violenta domestica
  • Amedeea Enache, Director Executiv Fundatia Estuar
  • Adrian Socol, Psiholog Clinician, Fundatia Estuar
  • Catalina Florea, Director Executiv Asociatia Telefonul Copilului
  • Reprezentant Directia Generala Sociala si Protectia Copilului Sector 6

Pentru confirmari si detalii, poti trimite un e-mail pe adresa dorian.ilie@rogalski.ro sau suna la numarul 0743.121.235.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s